USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Японія передасть Україні систему виявлення дронів

Японія й надалі посилюватиме співпрацю з іншими країнами для підтримки та зміцнення міжнародного порядку
дрони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Японія передасть Україні систему виявлення безпілотників у межах допомоги країні на тлі російської агресії. Про це заявив під час виступу на саміті НАТО прем'єрміністр країни Кішіда Фуміо, повідомляє nippon.com.

Зазначається, що у березні Кішіда відвідав Україну та повідомив Президенту України Володимиру Зеленському, що Японія виділить 30 мільйонів доларів допомоги на нелетальне оборонне обладнання через трастовий фонд НАТО. Саме цей фонд буде використовуватися для передачі системи виявлення дронів.

"Міжнародна спільнота перебуває на історичному повороті. Посилаючись на угоду Групи семи на травневому саміті в Японії щодо рішучої протидії будь-яким одностороннім спробам змінити статус-кво силою, він пообіцяв, що Японія й надалі посилюватиме співпрацю з іншими країнами для підтримки та зміцнення міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права", - сказав Фуміо.

Японський лідер також зазначив, що безпека Європи та Індо-Тихоокеанського регіону - нероздільні.

Новини за темою: Країни G7 підготували "історичні" гарантії безпеки для України

І висловив свою рішучість працювати над зміцненням зв’язків між НАТО та його чотирма партнерами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією.

Що таке угода про Тихоокеанське партнерство

Це торговельно-економічне об'єднання, необхідне для створення зони вільної торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Новини за темою: Туреччина хоче продовжити дію зернової угоди ще на 3 місяці

Об'єднання було засновано у лютому 2016 року. Пізніше, у 2018 році, після рішення тодішнього президента США Дональда Трампа про вихід країни з цієї угоди, був підписаний новий договір. Він називається "Всеосяжна та прогресивна угода для Транстихоокеанського партнерства (CPTРP)".

Допомога Японії Україні

У квітні стало відомо, що Японія виділить 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

"Окремо маємо важливу домовленість із Японією. Крім довгострокової програми підтримки Японія – перша країна, яка робить внесок на 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну. Це внесок до MIGA, який дозволить нам набагато легше повернути приватні іноземні інвестиції", – наголосив очільник уряду.

Читайте також:
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки