USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Японія і США разом вироблятимуть перехоплювачі гіперзвукових ракет РФ, Китаю і КНДР

Угода може бути укладена вже 18 серпня
Перехоплювач гіперзвукових ракет SM3 Block 2A
Перехоплювач гіперзвукових ракет SM3 Block 2A
Джерело: відкриті джерела

Японія та Сполучені Штати планують спільно розробляти озброєння, що здатне перехоплювати гіперзвукові ракети РФ, Китаю і КНДР. Про це пише видання Yomiuri.

Угода може бути укладена вже 18 серпня під час японсько-американсько-південнокорейського саміту.

Деталі

Загалом на створення нових ракет-перехоплювачів у Японії та США може піти до 10 років. Зазначимо, для того, щоб перехопити гіперзвукову ракету, недостатньо зробити просто ще одну ракету, яка буде летіти на перехоплення.

Новини за темою: Іран заявляє, що випробовує надзвукові крилаті ракети

Потрібно також створити цілий комплекс, який відстежуватиме гіперзвукові ракети на ранній стадії. Він крім наземної техніки включає в себе також і групу супутників. Тому Штати продовжують будівництво такої групи. В ній будуть малі супутники, які координуватимуться між собою і працюватимуть, як рій. 

Японія ж планує приєднатися до цих розробок. Крім того, країна хоче мати можливість контратакувати і нападати на бази запуску ракет іншої країни з метою самооборони.

Тож крім комплексів з перехоплення гіперзвукових ракет країна сконцентрується на розробці ракет великої дальності, які забезпечать можливість швидкої контратаки та швидко реалізують "інтегровану протиповітряну та протиракетну оборону".

Це не перша така розробка

Зазначимо, що Японія і Сполучені Штати не вперше розробляють перехоплювачі гіперзвукових ракет. У 2017 році країни завершили розробку ракети-перехоплювача SM3 Block 2A.

Метою подібних спільних розробок є посилення стримування можливих загроз від застосування Росією, Китаєм і Північної Кореї гіперзвукових ракет.

Новини за темою: Канцлер Німеччини Шольц досі не визначився, чи передавати Україні далекобійні ракети Taurus. Чим пояснює своє зволікання

Також зазначається, що прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та президент США Джо Байден проведуть закриті переговори щодо коректив в оголошенні угоди.

Нагадаємо, ми писали, що ЗС РФ почали використовувати в Україні 122-мм реактивні снаряди виробництва КНДР.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі