USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg

Ця бомба призначена для ураження бункерних об'єктів, наприклад, в Ірані або КНДР
Американська авіабомба GBU-57
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки хочуть розширити виробництво високоточних авіабомб GBU-57, відомих як руйнівник бункерів. Про це пише Bloomberg.

У виданні зазначають, що військове керівництво США вже розробило проєкт із розширення армійського заводу на південному сході штату Оклахома. Свого піку він має досягти до осені 2024 року.

На заводі вироблятимуть високоточну авіабомбу GBU-57, відому під іншою назвою Massive Ordnance Penetrator. Ця бомба здатна перед вибухом проникати в землю на глибину до 61 м і призначена для ураження сильно укріплених підземних військових об'єктів.

Новини за темою: Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена

За попередніми даними, площа додаткового об'єкта на території армійського заводу становитиме 181 квадратний кілометр. Це дозволить розширити збільшення виробництва до шести-восьми авіабомб на місяць. Наразі продуктивна потужність підприємства – дві бомби.

Зазначимо, що авіабомба GBU-57 була розроблена концерном Boeing ще 2007 року на замовлення армії США. Вона призначена для ураження підземних укріплень Ірану та КНДР і є найпотужнішим неядерним боєприпасом в арсеналі Сполучених Штатів Америки.

Що відомо про цю бомбу?

GBU-57, або Massive Ordnance Penetrator (MOP), – американська коректована протибункерна авіаційна бомба, що коригується. Розроблена авіабудівним концерном Boeing.

Здатна перед вибухом проникати в землю на глибину до 61 метра або пробивати до 19 метрів армованого бетону.

Масивний артилерійський пенетратор GBU-57 може бути скинутий тільки з бомбардувальника-невидимки B-2.

Нагадаємо, раніше Державний департамент Сполучених Штатів Америки схвалив терміновий продаж Україні трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Їх приблизна вартість становить 30 мільйонів доларів.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський