USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Іран заявляє, що випробовує надзвукові крилаті ракети

Крилата ракета наразі перебуває на стадії випробувань
Іранські ракети

Іранські ракети

Джерело: відкриті джерела

Іранські вчені отримали технічні новації для виробництва крилатої ракети, здатної рухатися із надзвуковою швидкістю. Про це повідомляє інформагентство Tasnim.

Так, крилата ракета, розроблена та виготовлена місцевими фахівцями, наразі перебуває на стадії випробувань.

"Надзвуковий снаряд назвали новим поколінням іранських крилатих ракет, який відкриє новий розділ в оборонних технологіях Ірану. Раніше іранські крилаті ракети використовували стартовий ракетний двигун для запуску та турбореактивний двигун, який отримав назву "Толу" ("Схід") для другого ступеня", – пише видання.

Крім того, використання прямоточних повітряно-реактивних двигунів у морських крилатих ракетах та розробка надзвукових крилатих ракет значно підвищать можливості реагування Тегерана у разі будь-якого військового конфлікту. А також запобігають своєчасній реакції сил вторгнення.

Раніше

Днями стало відомо, що Іран продовжує будівництво заводів з виробництва безпілотників у Білорусі та Росії. Це допоможе країні-агресорці швидше отримувати безпілотники для атак по Україні та забезпечить Тегерану численні економічні та військові вигоди, пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Новини за темою: Здатний літати понад 35 годин: В Ірані представили оновлену версію Shahed-149

Економіка Ірану нині переживає стагнацію. Станом на кінець липня рівень інфляції в країні складав 47,5%. Національна валюта – ріал – суттєво послабилася, і 1 долар наразі коштує 500 тисяч ріалів. 

Санкції ЄС проти Ірану

20 липня Рада Європейського Союзу започаткувала новий режим обмежувальних заходів з огляду на воєнну підтримку Іраном агресивної війни Росії проти України. Про це йдеться у рішенні Ради ЄС.

Зокрема, новий санкційний режим забороняє експорт з Євросоюзу до Тегерана компонентів, які використовуються у конструюванні і виробництві безпілотних літальних апаратів.

Також цей режим забезпечує правове підґрунтя для запровадження візових заборон і замороження активів тих осіб, які відповідальні за підтримку або залучені до іранської програми з виробництва дронів.

Україна ж запровадила санкції проти Ірану на 50 років.

Читайте також:
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю