USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Канцлер Німеччини Шольц досі не визначився, чи передавати Україні далекобійні ракети Taurus. Чим пояснює своє зволікання

Шольц відкинув звинувачення в нерішучості
Шольц

Олаф Шольц

Джерело: відкриті джерела

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив, чому зволікає з рішенням про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну. Про це пише Tagesschau.

"Як раніше, ми завжди будемо дуже ретельно перевіряти кожне рішення, що працює, що має сенс, яким може бути наш внесок", – сказав канцлер.

Шольц стверджує, що справа стосується і доставки ракет Taurus. Канцлер також підтвердив інформацію щодо розгляду питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

Водночас він відкинув звинувачення в нерішучості. 

"Більшість громадян вважають правильним, що не на кожну вимогу про постачання відразу дається відповідь "так", – пояснив канцлер.

Попередня позиція Німеччини

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини пропонує обмежити дальність ракет Taurus, які передадуть Україні, оскільки канцлер Олаф Шольц хоче за будь-яку ціну запобігти ударам ЗСУ по російській території.

Однак згодом депутат Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман сказала, що вважає необґрунтованими пропозиції обмежити дальність ракет Taurus як умову їхнього передання Україні. Про це пише Tagesschau.

Крім того, 13 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що затримка союзників у постачанні зброї для України може призвести до ескалації. Зокрема, глава МЗС закликав Німеччину надати Україні крилаті ракети Taurus. Про це повідомляє DW.

За словами Кулеби, формула проста: чим більша дальність ракет, тим менша тривалість війни.

Що може ракета Taurus?

Taurus KEPD 350/150 – дозвукова авіаційна оперативно-тактична крилата ракета великої дальності класу "повітря-поверхня" для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей без заходу ракетоносія до зони ППО противника.

Ракета Taurus
Джерело: Мілітарний

Базова модель KEPD-350 має тандемну бетонобійну бойову частину масою 481 кг, вага вибухової речовини – близько 50 кг. Маса заправленої – 1360 кг, порожня – 1080 кг. Гранична дальність польоту – щонайменше 500 км.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму