USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

ЗС РФ почали використовувати в Україні 122-мм реактивні снаряди виробництва КНДР

Майже все маркування на ракетах було зачищене
КНДР снаряди для РФ
Джерело: Reuters

На озброєнні російських військових в Україні помічено 122-мм реактивні снаряди північнокорейського виробництва. Водночас, як зазначили OSINT-дослідники з проєкту Ukraine Weapons Tracker, хоча ці ракети справді виробляють у КНДР, малоймовірно, що їх постачають безпосередньо.

"Північнокорейські ракети Р-122 калібру 122 мм почали видаватися екіпажам російських БМ-21 "Град". Судячи зі знімків, майже все маркування на ракетах було зачищене", – йдеться в публікації.

Також аналітики повідомили, що, судячи з отриманої ними інформації про інші типи боєприпасів, поставлених останнім часом, включно зі ще одним типом ракет "Град", найімовірнішим постачальником є Іран.

Новини за темою: КНДР готується до експорту снарядів у РФ? Кім Чен Ин провів ревізію ключових заводів

"Іран, як відомо, володіє ракетами Р-122 і раніше відправляв до Росії відремонтовані снаряди 152-мм", – зазначили автори публікації.

Російські ЗМІ також говорять про те, що на фото, які з'явилися в мережі, є саме північнокорейські реактивні боєприпаси, які нібито було поставлено не безпосередньо з КНДР, а передано через Іран, оскільки корейські ракети Р-122 свого часу перебували на озброєнні іранської армії.

Раніше

У вересні минулого року західні ЗМІ повідомляли, що Росія закуповує снаряди у КНДР. Пхеньян цю інформацію заперечує.

У Білому домі також підтвердили, що Північна Корея таємно постачає снаряди Москві.

При цьому варто зазначити, що наприкінці минулого місяця глава Міноборони РФ Сергій Шойгу відвідав КНДР, де зустрівся з колегою, а також із диктатором Кім Чен Ином. Ймовірно, російський міністр їздив до Північної Кореї для того, щоб домовитися про постачання боєприпасів.

Читайте також:
Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС
Чехія запускає новий проєкт щодо постачання снарядів Україні Чехія запускає новий проєкт щодо постачання снарядів Україні
Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів
Болгарія може передати Україні Болгарія може передати Україні "надлишкові" боєприпаси