USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗС РФ почали використовувати в Україні 122-мм реактивні снаряди виробництва КНДР

Майже все маркування на ракетах було зачищене
КНДР снаряди для РФ
Джерело: Reuters

На озброєнні російських військових в Україні помічено 122-мм реактивні снаряди північнокорейського виробництва. Водночас, як зазначили OSINT-дослідники з проєкту Ukraine Weapons Tracker, хоча ці ракети справді виробляють у КНДР, малоймовірно, що їх постачають безпосередньо.

"Північнокорейські ракети Р-122 калібру 122 мм почали видаватися екіпажам російських БМ-21 "Град". Судячи зі знімків, майже все маркування на ракетах було зачищене", – йдеться в публікації.

Також аналітики повідомили, що, судячи з отриманої ними інформації про інші типи боєприпасів, поставлених останнім часом, включно зі ще одним типом ракет "Град", найімовірнішим постачальником є Іран.

Новини за темою: КНДР готується до експорту снарядів у РФ? Кім Чен Ин провів ревізію ключових заводів

"Іран, як відомо, володіє ракетами Р-122 і раніше відправляв до Росії відремонтовані снаряди 152-мм", – зазначили автори публікації.

Російські ЗМІ також говорять про те, що на фото, які з'явилися в мережі, є саме північнокорейські реактивні боєприпаси, які нібито було поставлено не безпосередньо з КНДР, а передано через Іран, оскільки корейські ракети Р-122 свого часу перебували на озброєнні іранської армії.

Раніше

У вересні минулого року західні ЗМІ повідомляли, що Росія закуповує снаряди у КНДР. Пхеньян цю інформацію заперечує.

У Білому домі також підтвердили, що Північна Корея таємно постачає снаряди Москві.

При цьому варто зазначити, що наприкінці минулого місяця глава Міноборони РФ Сергій Шойгу відвідав КНДР, де зустрівся з колегою, а також із диктатором Кім Чен Ином. Ймовірно, російський міністр їздив до Північної Кореї для того, щоб домовитися про постачання боєприпасів.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі