USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україні після війни США допомагатимуть з лікуванням ментального здоров'я, – Блінкен

Саме це Сполучені Штати Америки мають на увазі, коли заявляють, що країна буде з Україною до кінця
Блінкен
Виступ Блінкена. Київ, 6 вересня 2023 р.
Джерело: Укрінформ

Держсекретар Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки допомагатимуть українцям з лікуванням ментального здоров'я після завершення війни. Про це політик сказав на третьому Саміті перших леді та джентльменів "Ментальне здоров'я: стійкість і вразливість майбутнього".

За словами Блінкена, саме це США мають на увазі коли заявляють, що країна буде з Україною до кінця.

"Тож сьогодні (6 вересня, – ред.) від імені президента Байдена, першої леді доктора Джилл Байден я тут, щоб заявити українському народові: як вплив цього жахливого конфлікту на психічний стан триватиме після завершення війни, так само і США допомагатимуть вам вилікувати ці невидимі рани. Коли ми кажемо, що Америка з вами протягом усього шляху, ми маємо це на увазі", – зауважив держсекретар.

І додав, що аби досягти справедливого миру, необхідна не тільки військова сила. Ще треба демократія, економіка та ментальне здоров'я людей, яке так само важливе, як і побудова домівок, доріг і шкіл.

Блінкен зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення Сполучені Штати надали 36 млрд доларів для забезпечення доступу українців до послуг психологічної допомоги.

Психологічна підтримка

Війна триває, і ворог не полишає спроб знищити та залякати українців. Проте ми маємо пройти цей період, зберегти себе та своїх близьких і за можливості підтримувати своє ментальне здоров’я. Як психологічно допомогти тим, хто продовжує залишатися в зоні катастрофи, та тим, хто вже евакуювався? Чи варто обмежувати себе в веселощах під час війни, а також чому люди нехтують власною безпекою під час масованих атак, в інтерв’ю UWN розповіла психологиня Юлія Любшина.

Новини за темою: Що робити людям, які втратили своїх близьких під час війни: Поради психолога

До того ж українські діти, які нині переживають війну, в майбутньому будуть більш психологічно стійкішими. Про це в ефірі UWN розповіла психологиня Ольга Голубицька.

Експертка пояснила: вся річ у тому, що в майбутньому у таких дітей "буде більше адаптаційних навичок. Зараз вони змушені весь час шукати варіанти, дорослі змушені шукати варіанти, то діти можуть більше адаптивно підходити до складнощів в житті, інакше їх сприймати, інакше проживати".

Раніше психологи радили, як допомогти людині, що пройшла тортури окупантів.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров