USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Маск потрапив у скандал через ліміти на перегляд постів в Twitter

Мільярдер звинувачує в нових обмеженнях Twitter компанії, які збирають "великі обсяги даних" для навчання мовних моделей штучного інтелекту
Маск Твіттер

Ілон Маск

Джерело: відкриті джерела

Ілон Маск обмежить кількість публікацій, які можна бачити у Twitter. Власник соцмережі повідомив про це на своїй сторінці, а потім тричі за добу змінив цей ліміт.

Спочатку багатій сказав, що власники верифікованих акаунтів, які віднедавна є платними, зможуть бачити до 6 тис. повідомлень на день. Власники звичайних акаунтів – до 600 повідомлень, а нові користувачі – до 300 твітів на день.

"Незареєстровані користувачі більше не матимуть доступу до контенту Twitter взагалі. Пізніше на тлі загального обурення Ілон Маск збільшив ці ліміти. Спочатку до 8 тис., 800 та 400 повідомлень відповідно, а потім – до 10 тис., 1 тис. та 500 повідомлень на день", – інформують ЗМІ.

Мільярдер звинувачує в нових обмеженнях Twitter компанії, які збирають "великі обсяги даних" для навчання мовних моделей штучного інтелекту. За словами Маска, кілька сотень організацій надзвичайно агресивно збирали дані Twitter до такої міри, що це впливало на реальні досвід користувачів.

Реакція українських користувачів

В українському Twitter на нові обмеження відреагували по-різному. Дехто збирається піти з соцмережі в інші, а деякі – просто обмежилися жартами.

Що передувало?

Напередодні стало відомо, що Twitter вимагатиме від користувачів мати обліковий запис у соціальній платформі для перегляду твітів, Маск назвав це "тимчасовим надзвичайним заходом". Про це повідомляло Reuters.

Так, користувачам, які намагатимуться переглянути контент на платформі Twitter, пропонуватимуть створити обліковий запис або увійти в існуючий, щоб побачити твіт.

Власник мережі Ілон Маск зазначив, що сотні організацій вилучали дані Twitter, що впливало на роботу користувачів.

"Обов'язково подамо в суд на тих, хто вкрав наші дані, і з нетерпінням чекаємо зустрічі з ними в суді, яка відбудеться через два-три роки", – сказав магнат.

Новини за темою: Twitter дозволить користувачам із платною підпискою публікувати двогодинні відео

У листі на ім'я генерального директора Microsoft Сатьї Наделли адвокат Маска Алекс Спіро попросив технологічного гіганта провести аудит використання контенту Twitter, стверджуючи, що розробник Windows порушив угоду про використання даних соціальної мережі.

До речі, соціальна мережа Twitter вийшла з добровільного кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє Bloomberg.

Раніше

Масове скорочення робочих місць, здійснене Ілоном Маском у Twitter, включно зі звільненнями в брюссельському офісі компанії, викликало занепокоєння щодо здатності компанії здійснити необхідні зміни, щоб відповідати нормам ЄС.

Крім того, власник Twitter Ілон Маск нещодавно знайшов нового генерального директора сервісу мікроблогів – ним стала Лінда Яккаріно.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ