USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Twitter покидає кодекс ЄС про дезінформацію, – Bloomberg

Відповідно до закону Євросоюзу про цифрові послуги боротьба з дезінформацією стане юридичним зобов'язанням з 25 серпня
Маск Твіттер

Ілон Маск

Джерело: відкриті джерела

Соціальна мережа Twitter вийшла з добровільного кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє Bloomberg.

Так, на початку цього року Twitter Inc. була єдиною великою технологічною платформою, яка не подала повний звіт до ЄС згідно з нормами, яких компанія погодилася дотримуватися до того, як її придбав Ілон Маск у 2022 році.

А в лютому Єврокомісія зазначила, що у звіті компанії бракує даних, а також відсутнє зобов'язання соцмережі надати доступ фактчекерам.

"Twitter виходить з добровільного кодексу практики ЄС щодо боротьби з дезінформацією. Але зобов’язання залишаються. Ви можете втекти, але ви не можете сховатися", – пояснив Бретон.

І додав, що до добровільного зобов'язання, відповідно до Закону ЄС про цифрові послуги боротьба з дезінформацією стане юридичним зобов'язанням з 25 серпня. Twitter буде класифікований як "дуже велика онлайн-платформа" і повинен буде боротися зі шкідливим контентом та подавати щорічну оцінку ризиків до комісії.

Новини за темою: Twitter дозволить користувачам із платною підпискою публікувати двогодинні відео

Раніше

Масове скорочення робочих місць, здійснене Ілоном Маском у Twitter, включно зі звільненнями в брюссельському офісі компанії, викликало занепокоєння щодо здатності компанії здійснити необхідні зміни, щоб відповідати нормам ЄС.

Недотримання правил може коштувати бізнесу штрафів у розмірі до 6% річного доходу або навіть призвести до повної заборони платформи з боку Єврокомісії.

До речі, власник Twitter Ілон Маск нещодавно знайшов нового генерального директора сервісу мікроблогів. Ним стала Лінда Яккаріно.

Читайте також:
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ