USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Twitter покидає кодекс ЄС про дезінформацію, – Bloomberg

Відповідно до закону Євросоюзу про цифрові послуги боротьба з дезінформацією стане юридичним зобов'язанням з 25 серпня
Маск Твіттер

Ілон Маск

Джерело: відкриті джерела

Соціальна мережа Twitter вийшла з добровільного кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє Bloomberg.

Так, на початку цього року Twitter Inc. була єдиною великою технологічною платформою, яка не подала повний звіт до ЄС згідно з нормами, яких компанія погодилася дотримуватися до того, як її придбав Ілон Маск у 2022 році.

А в лютому Єврокомісія зазначила, що у звіті компанії бракує даних, а також відсутнє зобов'язання соцмережі надати доступ фактчекерам.

"Twitter виходить з добровільного кодексу практики ЄС щодо боротьби з дезінформацією. Але зобов’язання залишаються. Ви можете втекти, але ви не можете сховатися", – пояснив Бретон.

І додав, що до добровільного зобов'язання, відповідно до Закону ЄС про цифрові послуги боротьба з дезінформацією стане юридичним зобов'язанням з 25 серпня. Twitter буде класифікований як "дуже велика онлайн-платформа" і повинен буде боротися зі шкідливим контентом та подавати щорічну оцінку ризиків до комісії.

Новини за темою: Twitter дозволить користувачам із платною підпискою публікувати двогодинні відео

Раніше

Масове скорочення робочих місць, здійснене Ілоном Маском у Twitter, включно зі звільненнями в брюссельському офісі компанії, викликало занепокоєння щодо здатності компанії здійснити необхідні зміни, щоб відповідати нормам ЄС.

Недотримання правил може коштувати бізнесу штрафів у розмірі до 6% річного доходу або навіть призвести до повної заборони платформи з боку Єврокомісії.

До речі, власник Twitter Ілон Маск нещодавно знайшов нового генерального директора сервісу мікроблогів. Ним стала Лінда Яккаріно.

Читайте також:
Щомісяця по 45 млн доларів: Маск фінансуватиме президентську кампанію Трампа Щомісяця по 45 млн доларів: Маск фінансуватиме президентську кампанію Трампа
Ілон Маск, схоже, пожертвував Ілон Маск, схоже, пожертвував "значну суму" у фонд підтримки Трампа, - ЗМІ
TikTok не пройшов TikTok не пройшов "тест на дезінформацію" перед виборами в ЄС
У планах Трампа в разі перемоги на президентських виборах – призначити Маска своїм радником У планах Трампа в разі перемоги на президентських виборах – призначити Маска своїм радником