USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США ввели нові масштабні санкції проти РФ: Хто потрапив до чорного списку

Під обмеження потрапили громадяни, заводи і судна
США
Джерело: скріншот

Сполучені Штати Америки розширили санкції проти РФ через вторгнення в Україну. Під обмеження потрапили громадяни, заводи і судна.

За даними Мінфіну США, під обмеження окрім російських компаній потрапили і юридичні особи з Бельгії, ОАЕ, Словенії, Туреччини та ЦАР. Загалом під американські рестрикції потрапили майже 150 юридичних осіб.

З-поміж компаній, які потрапили під санкції, є "АвтоВАЗ", "Москвич", "Росавтодор", Група "ГАЗ", "Трансмашхолдинг", компанії, що працюють в Арктиці, а також торгують алмазами.

У новому санкційному списку – 24 людини. Зокрема, під обмеження потрапили учасники російського рейтингу Forbes: засновник "Російської мідної компанії" Ігор Алтушкін, засновник "Уральської гірничо-металургійної компанії" Іскандер Махмудов та президент "Трансмашхолдингу" Андрій Бокарєв.

До того ж США ввели санкції проти двох плавучих танкерів-сховищ із прапором Панами.

Міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен уточнила, що нові обмеження націлені проти російської еліти і російської промислової бази, фінансових інститутів і постачальників технологій.

"Метою цих дій є обмеження оборонного виробничого потенціалу Росії", – заявив Associated Press голова Управління з координації санкцій Держдепу США Джеймс О'Браєн.

У повідомленні наголошується, що пакет санкцій є одним із найбільших, спрямований, зокрема, і проти компаній із Туреччини, члена НАТО, які продають Росії західні технології, що можуть бути використані для підтримки її військових зусиль. Пакет також спрямований на те, щоб завадити розвитку російського енергетичного сектора та майбутніх джерел грошових коштів, включно з проєктами з видобутку газу в Арктиці, а також гірничодобувної промисловості та заводів з виробництва і ремонту російської зброї.

Напередодні Європейський Союз вирішив продовжити індивідуальні обмеження проти Росії на пів року – до 15 березня 2024 року.

Також нагадаємо, що Європейська рада запровадила санкції щодо шести осіб, відповідальних за серйозні порушення прав людини в Російській Федерації та на тимчасово окупованих Росією територіях України. Йдеться, зокрема, про порушення свободи переконань і вираження поглядів. До переліку входять прокурори і судді, які працюють у судах, створених російськими окупантами в тимчасово окупованому Криму. 

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти