USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Євросоюз на пів року продовжив санкції проти РФ за порушення територіальної цілісності України

Обмеження застосують щодо майже 1800 осіб та установ РФ
Євросоюз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз у середу, 13 вересня, вирішив продовжити індивідуальні обмеження проти Росії на пів року – до 15 березня 2024 року. Про це повідомляється на сайті Ради Євросоюзу.

"Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи щодо осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, до 15 березня 2024 року", – сказано у повідомленні.

Зазначається, що обмеження застосовуються щодо майже 1800 осіб та установ, багато з яких потрапили під санкції у зв'язку з причетністю до агресії Росії проти України.

"Існуючі обмежувальні заходи передбачають обмеження на пересування для фізичних осіб, заморожування активів, а також заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси фізичним та юридичним особам зі списку", – йдеться у повідомленні.

Водночас додається, що Рада ЄС вирішила не поновлювати обмежувальні заходи проти чотирьох осіб, які були внесені до санкційного списку.

Імена цих людей офіційно мають повідомити пізніше, але напередодні агентство Reuters назвало трьох із них. Це колишній гендиректор Ozon Олександр Шульгін, який добився скасування санкцій в європейському суді, а також власник холдингу РБК Григорій Берьозкін і колишній акціонер "Нортгазу", колишній російський сенатор Фархад Ахмедов.

Зазначимо, що ЄС кожні шість місяців оновлює запроваджені санкції. Термін дії обмежень спливає 15 вересня, тож Євросоюз повинен був продовжити (або ні) санкції проти 1800 осіб та компаній, запроваджені у зв'язку з війною РФ проти України.

Також нагадаємо, що Європейська рада запровадила санкції щодо шести осіб, відповідальних за серйозні порушення прав людини в Російській Федерації та на тимчасово окупованих Росією територіях України. Йдеться, зокрема, про порушення свободи переконань і вираження поглядів. До переліку входять прокурори і судді, які працюють у судах, створених російськими окупантами в тимчасово окупованому Криму. 

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську