USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США шукають альтернативні шляхи для розширення експорту зерна з України, – WSJ

До жовтня Україна повинна налагодити експорт 4 млн тонн зерна на місяць по Дунаю
корабель з зерном
Джерело: відкриті джерела

США ведуть активні переговори з Туреччиною та сусідами України щодо налагодження альтернативних шляхів для експорту українського зерна. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Виданню це підтвердили офіційні особи Сполучених Штатів.

Як працюватимуть альтернативні шляхи

Чиновники зазначають, що до жовтня Україна повинна налагодити експорт 4 млн тонн зерна на місяць по Дунаю.

Тож більша частина агропродукції перевозитиметься до румунських портів. Вже звідти – в інші пункти призначення.

Новини за темою: З порту Одеси вперше після припинення "зернової угоди" вийшло судно

Крім того, США розглядають будь-які потенційні варіанти. У тому числі це стосується військового захисту суден, які прямують в українські порти на Дунаї та з них. Однак які саме країни братимуть у цьому участь, чиновники не уточнили.

Загалом Україна з союзниками, за даними видання, готуються до сценарію, за яким Росія не повернеться до "зернової угоди".

Нагадаємо, угоду про безпечне вивезення зерна через Чорне море Україна підписала з Туреччиною та ООН у липні 2022 року. Дзеркальну угоду з Організацією Об'єднаних Націй і Туреччиною підписала Росія. Між собою Україна та РФ не підписували домовленостей.

Пізніше Росія заявила про те, що продовжувати термін дії "зернової угоди", строк якої сплив 17 липня, не буде. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, сторони не виконали вимог Москви.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg