USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Фіцо готується нормалізувати словацько-російські відносини

Також Фіцо розповів послам про свої думки стосовно війни в Україні
Фіцо з послами_2
Фіцо з послами
Джерело: Роберт Фіцо

Словацький прем’єр Роберт Фіцо сказав, що країна має підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до нормалізації словацько-російських відносин. Про це політик заявив після зустрічі з послами США і РФ.

Чиновник на зустрічі з послами виклав їм своє бачення розвитку словацько-американських і словацько-російських відносин.

"Словацька Республіка є членом ЄС і НАТО, що природно впливає на наші зовнішньополітичні пріоритети. З іншого боку, це не може обмежувати нас у виборі суверенних позицій, які не завжди відповідають політиці єдино правильного погляду, що просувається в Європейському Союзі. Зовнішньополітичним пріоритетом, який я маю намір реалізовувати, є захист і просування словацьких національних інтересів, які включають підтримку мирних ініціатив, а не війни в Україні", – сказав прем'єр-міністр Словаччини.

Фіцо розповів обом послам про національні пріоритети Словаччини, а також свої думки стосовно війни в Україні. За словами політика, стратегія ЄС та США "явно не спрацьовує".

"Словаччина також зобов'язана підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до нормалізації словацько-російських відносин", – додав він.

Раніше

21 листопада парламент Словаччини затвердив уряд прем’єр-міністра Роберта Фіцо, підтримуючи програму політики, яка передбачає припинення державної військової допомоги Україні, повільне скорочення дефіциту бюджету та запровадження нового банківського податку. Про це передає Reuters.

У виданні зазначають, що Фіцо переміг на виборах у вересні завдяки кампанії, спрямованій проти критичних ЗМІ, західних партнерів і ліберальної політики. 25 жовтня президентка Зузана Чапутова вчетверте призначила його прем’єр-міністром.

Коаліція Фіцо об'єднує його ліву соціально-консервативну партію SMER-SSD з меншою лівою партією та невеликою націоналістичною партією.

Новини за темою: Словаччина продовжує заборону на імпорт сільгосппродукції з України й посилює правила транзиту

Нагадаємо, тимчасовий уряд Словаччини припинив надсилання подальшої військової допомоги Україні, оскільки партії, що виступають проти такої підтримки, ведуть переговори про створення коаліції після парламентських виборів. 

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України