USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Парламент Словаччини підтвердив обіцянку уряду припинити військову допомогу Україні

Новий уряд країни на чолі з прем’єр-міністром Фіцо отримав вотум довіри в парламенті
Словаччина Україна прапор
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Парламент Словаччини затвердив уряд прем’єр-міністра Роберта Фіцо, підтримуючи програму політики, яка передбачає припинення державної військової допомоги Україні, повільне скорочення дефіциту бюджету та запровадження нового банківського податку. Про це передає Reuters.

У виданні зазначають, що Фіцо переміг на виборах у вересні завдяки кампанії, спрямованій проти критичних ЗМІ, західних партнерів і ліберальної політики. 25 жовтня президентка Зузана Чапутова вчетверте призначила його прем’єр-міністром.

Коаліція Фіцо об'єднує його ліву, соціально-консервативну партію SMER-SSD з меншою лівою партією та невеликою націоналістичною партією.

"Коаліція ухвалила свою політичну програму минулого тижня, і парламент підтримав її, висловивши вотум довіри 21 листопада. Програма обіцяє спеціальний податок на банківський прибуток та заходи щодо зниження відсоткових ставок за іпотечними кредитами. Спеціальні збори будуть встановлені для надприбутків в інших невказаних секторах", – йдеться у повідомленні.

Програма також містить передвиборчу обіцянку Фіцо припинити офіційну військову допомогу Словаччини Україні, зазначили в Reuters.

Зокрема вона підтвердила і протидію скасування національного права вето держав – членів Європейського Союзу або переходу до мажоритарного голосування в більшій кількості сфер.

Раніше ми писали, що тимчасовий уряд Словаччини припинив надсилання подальшої військової допомоги Україні, оскільки партії, що виступають проти такої підтримки, ведуть переговори про створення коаліції після парламентських виборів. 

Читайте також:
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні