USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України

Ініціативу допоміг запустити 99-річний ветеран словацького національного повстання проти нацистів
Словаччина

Прапор Словаччини

Джерело: відкриті джерела

У Словаччині громадяни самостійно зібрали понад 2 млн євро на закупівлю боєприпасів для України на тлі рішення уряду не підтримувати ініціативу Чехії зі збору коштів на снаряди для ЗСУ. Про це пише Reuters.

Кампанію, яка кинула виклик урядовій політиці, допоміг розпочати Отто Сімко, 99-річний ветеран словацького національного повстання проти нацистів 1944 року, який пережив Голокост.

"Коли я почув про ініціативу чеського уряду, мені було дуже приємно почути, що вишукуються всі шляхи, щоб допомогти Україні захиститися від (російського) агресора, тому що іншого шляху немає", – сказав він.

За даними агентства, збирачі коштів заявили, що кампанія спрямована на те, щоб показати, що більшість не згодна зі зміною зовнішньої політики уряду після вересневих виборів.

Допомога від Словаччини

Як відомо, після початку великої війни Словаччина стала однією з перших країн, яка виділила військову допомогу для України. До пакетів допомоги входили навіть вертольоти для ЗСУ.

Однак після виборів у країні змінився уряд, який очолив політик із проросійськими поглядами Роберт Фіцо.

Новини за темою: Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні

Після приходу до влади Фіцо одразу заявив, що Словаччина більше не надаватиме військову допомогу Україні.

Також уряд країни відмовився вкладати свої кошти в ініціативу Чехії, яка намагається закупити понад мільйон боєприпасів для України на тлі критичного дефіциту цих снарядів на полі бою.

 
 
Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя