USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Словаччина повністю припиняє військову допомогу, – Politico

На виборах перемогла партія Smer-SD проросійського експрем'єра Роберта Фіцо
Словаччина Україна прапор
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Тимчасовий уряд Словаччини припинив надсилання подальшої військової допомоги Україні, оскільки партії, що виступають проти такої підтримки, ведуть переговори про створення коаліції після парламентських виборів. Про це повідомляє Politico з посиланням на речника уряду. 

"Бюрократичний уряд Словаччини, що йде у відставку, не надсилатиме більше військових матеріалів в Україну", – заявив посадовець.

Міністерство оборони країни розглядало можливість надсилання нового пакета допомоги, зауважує видання.

Нагадаємо, раніше на виборах перемогла партія Smer-SD проросійського експрем'єра Словаччини Роберта Фіцо.

Politico пише, що партія експрем'єра Фіцо Smer-SD перемогла на парламентських виборах країни після того, як пообіцяла припинити постачання зброї та заблокувати потенційне членство України в НАТО та виступити проти антиросійських санкцій.

Вже 2 жовтня президентка Словаччини Зузана Чапутова попросила Фіцо спробувати сформувати коаліційний уряд, він має це зробити до 16 жовтня.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується