USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки

Раніше ці компанії Міністерство цифрової трансформації визнало критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами "Дія.Сіті"
Бронювання працівників
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Бронювання працівників Glovo, Visa та деяких інших технологічних компаній скасовано. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко у Facebook.

"Щодо інформації, яка з’явилася у ЗМІ щодо бронювання деяких технологічних компаній. З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам часу і потребам бізнесу", – йдеться у дописі.

Зазначається, що ці компанії Міністерство цифрової трансформації визнало критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами "Дія.Сіті".

"Після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб для перевірки. На основі рішення Генштабу списки опрацьовуються Міністерством економіки. У випадку відсутності правових підстав для відмови, ухвалюється рішення про бронювання працівників. Ми розуміємо, що бронювання спеціалістів – законне право бізнесу і можливість для країни у такий важкий час підтримувати нашу економіку податками й зборами. Але це питання також не повинне розколювати суспільство, особливо у такий важкий час. Проведемо оновлення постанови, аби знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці", – додала вона.

Що передувало

Народний депутат Олександр Федієнко опублікував документ, у якому Кабінет міністрів забронював від мобілізації букмекерську компанію, рекламні агентства та компанії з власниками зі Сполучених Штатів Америки. До списку увійшли зокрема Glovo, "Фавбет" і Visa. 

Кого вже визнали критично важливими для економіки

За даними "Інтерфакс-Україна", станом на лютий 2024 року в Україні було 143 підприємства, установи та організації у сфері культури та інформаційної політики, які є критично важливими для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Нещодавно стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України внесло державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів" до переліку критично важливих для функціонування економіки. 

Крім того, критично важливими визнали телеканали, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини".

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі