USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів

У Міноборони заявляють, що пропускна здатність ТЦК у Києві становить 50–70 осіб на день
військові ЗСУ мобілізація
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Нині в Києві встановили місце перебування та доправили до ТЦК та СП для складання адміністративних матеріалів 2 тис. 319 осіб, а ще місяць тому ця цифра становила 1 тис. 416 осіб. Тобто майже за місяць розшукали й відвезли до військкоматів близько тисячі ухилянтів, повідомили ЗМІ у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Києві.

Що ж до кількості осіб, які знаходяться у розшуку станом на 1 травня, правоохоронці називають інші цифри.

"З початку 2024 року з ТЦК та СП до ГУНП у Києві надійшло 5 тис. 833 звернення для встановлення місця перебування осіб та їхньої доставки з метою складання адміністративних протоколів, передбачених статтями 210 та 210-1 КУпАП", – кажуть у столичній у поліції.

А місяць тому кількість звернень про розшук від ТЦК до київських правоохоронців становила 5 тис. 387 осіб. Тобто до розшуку за цей час додалося майже пів тисячі ухилянтів.

Як шукають ухилянтів?

Правоохоронці кажуть, що діють відповідно до постанови КМУ від 30.12.2022 за №1487, органи Національної поліції України за зверненням районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ. І тому здійснюють адміністративне затримання та доставлення призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Для встановлення місцеперебування зазначених осіб поліція використовує всі наявні можливості", – зазначають поліціянти.

Тим часом у Міністерстві оборони України заявляють, що пропускна здатність ТЦК у Києві становить 50–70 осіб на день.

Новини за темою: У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України

Мобілізація

Як відомо, новий закон про мобілізацію набирає чинності 18 травня.

Відтоді усі військовозобов'язані мають 60 днів для оновлення своїх даних – номера телефона, електронної пошти та місця проживання. Зробити це можна у ТЦК та СП, через центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет.

Додамо, що з 18 травня окрім нового закону про мобілізацію запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного. Однак – в експериментальному режимі.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?