USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Розтрата 1,4 мільйона на бруківці на Подолі: Прокуратура підозрює столичного чиновника

Заступнику директора КП "Інженерний центр" загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі
Поділ
Джерело: відкриті джерела

Заступник директора одного зі столичних комунальних підприємств підозрюється в розтраті 1,4 мільйона гривень на реконструкції сходів з бруківки на Подолі. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Прокурори Подільської окружної прокуратури повідомили про підозру заступнику директора КП "Інженерний центр" за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

За матеріалами слідства, комунальне та приватне підприємства уклали договір підряду на виконання будівельних робіт по реконструкції сходів від провулка Десятинного до вулиці Гончарної, а також благоустрою пішохідної алеї Андріївського узвозу.

Підозрюваний чиновник, достовірно знаючи, що вартість гранітної бруківки завищена, підписав акти виконаних будівельних робіт.

Новини за темою: Колишній управлінець "Промоборонекспорту" постане перед судом: Розтратив понад 1 млн доларів на ремонт вертольотів

Відповідно до висновків експертизи сума збитків, завданих територіальній громаді міста Києва, становить близько 1,4 млн гривень.

Вирішується питання щодо застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Новини за темою: Розтратив 800 тисяч гривень на капремонті укриття: Прокуратура висунула підозру чиновнику РДА столиці

Заступнику директора КП "Інженерний центр" загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Також у ході слідства оцінять дії інших службових осіб комунального підприємства та підрядної організації.

Раніше 

Директору департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку оголосили про підозру в розтраті майже 2 млн гривень на закупівлі генераторів. До цього йому вручили підозру про службову недбалість у справі про загибель людей біля зачиненого укриття.

За даними слідства, 11 листопада 2022 року посадовець уклав з товариством договір на закупку мініелектростанцій на понад 28,6 млн гривень для оснащення пунктів обігріву на території столиці.

Теги: Київ
Читайте також:
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень