USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"

Зараз на порталі вже представили понад 40 різноманітних послуг
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Вперше в Україні в Києві запустили сервіс "Портал Захисників та Захисниць". Інноваційний сервіс має спростити чимало процесів для киян-захисників, а також їхніх родин і родин загиблих, інформують у КМДА.

Відомо, що портал працює за принципом "єдиного вікна".

"Зараз на порталі вже представили понад 40 різноманітних послуг. Серед них – соціальні, медичні, освітні та інші послуги. Перші 10 послуг вже можна оформити онлайн, надалі ці переліки доповнюватимуть", – йдеться у повідомленні.

Як працює портал?

Для того щоб отримати послуги, користувачу слід зареєструватися, далі – пройти верифікацію.

Потім у своєму особистому кабінеті буде видно, які міські послуги можна отримати. Там же через зручний інтерфейс користувачі одразу можуть подати заявку або ж ознайомитися із процедурою отримання послуги, якщо це потребує офлайн-оформлення.

Портал працює в режимі бета-версії та доступний за посиланням.

Сервіси для військових

Додамо, що з 18 травня окрім нового закону про мобілізацію запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного. Проте – в експериментальному режимі.

Е-кабінетом також можуть скористатись українські чоловіки за кордоном. Йдеться про дуже обмежену кількість персональних даних, а саме – місце фактичного проживання, засіб комунікації і відношення до військової служби.

Після цього громадянин може отримати згенерований QR-код. І цей QR-код буде свідченням того, що громадянин виконав вимоги закону і зможе отримувати відповідні консульські послуги за кордоном.

Крім того, Міністерство оборони запустило онлайн-калькулятор грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України. Тепер військові самостійно можуть вирахувати свої виплати.

Калькулятор працюватиме на базі сайту соціального забезпечення та підтримки військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування