USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень

Аукціон з продажу готелю планують провести влітку
готель Україна
Готель "Україна"
Джерело: відкриті джерела

На засіданні аукціонної комісії Фонду держмайна України розглянули питання щодо продажу готелю "Україна" в центрі Києва. Комісія обговорила умови продажу готелю та встановила початкову ціну продажу на рівні 1,048 мільярда гривень, повідомляють у пресслужбі Фонду держмайна.

"Учасники комісії ознайомилися з документами підприємства, зокрема з фінансовою звітністю за I квартал поточного року. Після обговорення, враховуючи вимоги закону, комісія встановила стартову ціну продажу активу на аукціоні з умовами – 1 047 637 152 гривень", – йдеться в заяві ФДУ.

Що відомо про готель?

Готель "Україна" – це чотиризірковий готель, розташований у самому центрі столиці на Майдані Незалежності. Будівля має 14 поверхів та загальну площу 22 481,5 кв. метрів.

У готелі є:

  • головний ресторан "Україна" на 250 місць з площею 451 квадратний метр;
  • чотири банкетні зали;
  • бізнес-центр на першому поверсі, оснащений сучасним офісним обладнанням;
  • шість конференц-залів та переговорні кімнати;
  • салон краси, сауна та масажний кабінет;
  • можливість замовити послуги приватної пральні;
  • стоянка на 69 місць для автомобілів.

А як з приватизацією?

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України підприємство включили до переліку об'єктів великої приватизації державної власності. Рішення про приватизацію об'єкта шляхом продажу на аукціоні з умовами затвердили наказом Фонду держмайна.

Тож цілком ймовірно, що невдовзі готель зможуть розвивати приватні інвестори.

Стартову вартість готелю спершу встановили в 1,039 мільярда гривень без врахування ПДВ. Також відомо, що на початку року готель мав борги на суму 45 мільйонів гривень.

"Аукціон з продажу готелю планується провести влітку у системі "Прозорро.Продажі". Поки готель продовжує працювати, але через воєнні обставини переважно використовується для проведення конференцій, а не для розміщення гостей", – зазначив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

Новини за темою: Фонд держмайна вперше продає завод, конфіскований у російського олігарха

До речі, ми повідомляли, що Фонд державного майна України розпочав процедуру приватизації державної частки ТРЦ Ocean Plaza, яка складає 66,65%. Також Кабінет міністрів України включив до переліку об’єктів великої приватизації 66,65% статутного капіталу ТОВ "Інвестиційна спілка "Либідь", яке володіє ТРЦ Ocean Plaza у Києві.

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві