USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень

Аукціон з продажу готелю планують провести влітку
готель Україна
Готель "Україна"
Джерело: відкриті джерела

На засіданні аукціонної комісії Фонду держмайна України розглянули питання щодо продажу готелю "Україна" в центрі Києва. Комісія обговорила умови продажу готелю та встановила початкову ціну продажу на рівні 1,048 мільярда гривень, повідомляють у пресслужбі Фонду держмайна.

"Учасники комісії ознайомилися з документами підприємства, зокрема з фінансовою звітністю за I квартал поточного року. Після обговорення, враховуючи вимоги закону, комісія встановила стартову ціну продажу активу на аукціоні з умовами – 1 047 637 152 гривень", – йдеться в заяві ФДУ.

Що відомо про готель?

Готель "Україна" – це чотиризірковий готель, розташований у самому центрі столиці на Майдані Незалежності. Будівля має 14 поверхів та загальну площу 22 481,5 кв. метрів.

У готелі є:

  • головний ресторан "Україна" на 250 місць з площею 451 квадратний метр;
  • чотири банкетні зали;
  • бізнес-центр на першому поверсі, оснащений сучасним офісним обладнанням;
  • шість конференц-залів та переговорні кімнати;
  • салон краси, сауна та масажний кабінет;
  • можливість замовити послуги приватної пральні;
  • стоянка на 69 місць для автомобілів.

А як з приватизацією?

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України підприємство включили до переліку об'єктів великої приватизації державної власності. Рішення про приватизацію об'єкта шляхом продажу на аукціоні з умовами затвердили наказом Фонду держмайна.

Тож цілком ймовірно, що невдовзі готель зможуть розвивати приватні інвестори.

Стартову вартість готелю спершу встановили в 1,039 мільярда гривень без врахування ПДВ. Також відомо, що на початку року готель мав борги на суму 45 мільйонів гривень.

"Аукціон з продажу готелю планується провести влітку у системі "Прозорро.Продажі". Поки готель продовжує працювати, але через воєнні обставини переважно використовується для проведення конференцій, а не для розміщення гостей", – зазначив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

Новини за темою: Фонд держмайна вперше продає завод, конфіскований у російського олігарха

До речі, ми повідомляли, що Фонд державного майна України розпочав процедуру приватизації державної частки ТРЦ Ocean Plaza, яка складає 66,65%. Також Кабінет міністрів України включив до переліку об’єктів великої приватизації 66,65% статутного капіталу ТОВ "Інвестиційна спілка "Либідь", яке володіє ТРЦ Ocean Plaza у Києві.

Читайте також:
Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям
Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю