USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки

У метрополітені орієнтуються на розроблену проєктну документацію, яка пройшла держекспертизу
Сирець
Станція метро "Сирець"
Джерело: відкриті джерела

Київський метрополітен планує добудувати метро на Виноградар максимум через два з половиною роки. Про це в ефірі КИЇВ24 розповів в.о. начальника КП "Київський метрополітен" Віктор Вигівський.

За словами чиновника, в метрополітені орієнтуються на розроблену проєктну документацію, яка пройшла держекспертизу.

"Згідно з цією документацією у нас термін проведення і закінчення робіт – до 30 місяців. Тож орієнтуємося максимум на цей проміжок часу", – каже Вигівський.

Натомість говорить про те, що процес будівництва не швидкий і нічого обіцяти не можуть.

"На жаль, це процес не швидкий і казати, що це може бути зроблено за рік – пів року, не будемо. Враховуємо воєнний стан і наявність фінансування. Однак сподіваємося, що до 30 місяців – це той термін, який дасть можливість виконати всі роботи з урахуванням наявних умов", – пояснив посадовець.

Дату відкриття метро неодноразово переносили

Варто зауважити, що дату відкриття метро на Виноградар переносили вже кілька разів. У червні 2021 року міський голова Києва Віталій Кличко переконував, що до кінця 2021-го поїзди вже поїдуть на Виноградар. Проте на початку вересня "Київметробуд" попросив перенести термін закінчення першої черги будівництва на 2023 рік.

У лютому 2023 року "Київметробуд" відновлював будівництво ділянки метро зі станції "Сирець" до житлового масиву "Виноградар". А в грудні 2023 року КП "Київський метрополітен" у судовому порядку розірвав договір з АТ "Київметробуд". Причина припинення дії договору – незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт. 

А в січні 2024-го стало відомо, що Київметрополітен обиратиме іншого підрядника для будівництва метро на Виноградар, а підрядник, з яким розірвали договір, не зможе брати участь у конкурсі.

Також днями КП "Київський метрополітен" оголосив тендер на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар.

Попередньо, очікувана вартість закупівлі становить 13 956 843 711,13 гривні. Прийом пропозицій триватиме до 28 травня 2024 року. 

Читайте також:
Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям
Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю