USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки

У метрополітені орієнтуються на розроблену проєктну документацію, яка пройшла держекспертизу
Сирець
Станція метро "Сирець"
Джерело: відкриті джерела

Київський метрополітен планує добудувати метро на Виноградар максимум через два з половиною роки. Про це в ефірі КИЇВ24 розповів в.о. начальника КП "Київський метрополітен" Віктор Вигівський.

За словами чиновника, в метрополітені орієнтуються на розроблену проєктну документацію, яка пройшла держекспертизу.

"Згідно з цією документацією у нас термін проведення і закінчення робіт – до 30 місяців. Тож орієнтуємося максимум на цей проміжок часу", – каже Вигівський.

Натомість говорить про те, що процес будівництва не швидкий і нічого обіцяти не можуть.

"На жаль, це процес не швидкий і казати, що це може бути зроблено за рік – пів року, не будемо. Враховуємо воєнний стан і наявність фінансування. Однак сподіваємося, що до 30 місяців – це той термін, який дасть можливість виконати всі роботи з урахуванням наявних умов", – пояснив посадовець.

Дату відкриття метро неодноразово переносили

Варто зауважити, що дату відкриття метро на Виноградар переносили вже кілька разів. У червні 2021 року міський голова Києва Віталій Кличко переконував, що до кінця 2021-го поїзди вже поїдуть на Виноградар. Проте на початку вересня "Київметробуд" попросив перенести термін закінчення першої черги будівництва на 2023 рік.

У лютому 2023 року "Київметробуд" відновлював будівництво ділянки метро зі станції "Сирець" до житлового масиву "Виноградар". А в грудні 2023 року КП "Київський метрополітен" у судовому порядку розірвав договір з АТ "Київметробуд". Причина припинення дії договору – незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт. 

А в січні 2024-го стало відомо, що Київметрополітен обиратиме іншого підрядника для будівництва метро на Виноградар, а підрядник, з яким розірвали договір, не зможе брати участь у конкурсі.

Також днями КП "Київський метрополітен" оголосив тендер на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар.

Попередньо, очікувана вартість закупівлі становить 13 956 843 711,13 гривні. Прийом пропозицій триватиме до 28 травня 2024 року. 

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві