USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російський генерал Суровікін перебуває під домашнім арештом, – ЗМІ

Кремль поки що не зробив офіційної публічної заяви про місцеперебування Суровікіна
Сергій Суровікін

Суровікін

Джерело: відкриті джерела

Російського генерала Сергія Суровікіна, якого вважають союзником керівника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, було усунено від керівної ролі у війні Москви проти України і зараз він перебуває під домашнім арештом. Про це пише видання Politico з посиланням на росЗМІ.

За даними видання, Суровікін зараз "під домашнім арештом", він не може покинути квартиру, в якій його тримають, але він може приймати у себе відвідувачів, зокрема кількох своїх підлеглих.

"Суровікін, відомий як "генерал Армагеддон" за його агресивну військову стратегію в Чечні та Сирії, не з’являвся на публіці після походу "Вагнера" на Москву в червні, після того як поширювалися повідомлення про те, що він знав про заплановане повстання Пригожина. Офіційного розслідування немає, але Суровікін довго знаходився у підвішеному стані, відповідаючи на незручні питання", – пишуть журналісти, додаючи, що генералу "порадили залишатися поза увагою, щоб про нього забули".

Новини за темою: Тріщини в російській армії: Як вплинуло зникнення безвісти генералів на хід війни

У публікації йдеться, що рішення про остаточну долю Суровікіна "має приймати одна людина, і чим довше це триватиме, тим більше ця людина охолоне". Вірогідно, йдеться про президента Росії Володимира Путіна.

Журналісти нагадали, що днями колишній російський генерал-лейтенант, який зараз є депутатом Держдуми, Віктор Соболєв заявляв, що Суровікін був усунений з посади командувача силами Кремля в Україні.

Соболєв також натякнув, що Суровікін може зрештою повернутися, бо може бути корисним армії пізніше, якщо не буде встановлено, що він вчинив серйозні порушення.

Кремль поки що не зробив офіційної публічної заяви про місцеперебування Суровікіна.

Нагадаємо, ми писали, що у РФ через заколот Пригожина затримали 13 офіцерів, зокрема Суровікіна.

У РФ 23–24 червня стався заколот Пригожина. Він назвав те, що відбувалося, "маршем справедливості". Вранці 24 червня засновник "Вагнера" заявив про захоплення військових об'єктів Ростова-на-Дону й намір іти на Москву, але ввечері того самого дня Пригожин повідомив, що передумав і розвертає колони ПВК "у зворотному напрямку".

24 червня спікер Путіна Дмитро Пєсков заявив, що за підсумками переговорів Пригожин "піде в Білорусь", а справу за фактом заколоту, відкриту щодо нього у РФ, припинять.

Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов зазначив, що серед наслідків "заколоту "Вагнера"" для України значущими є компрометація російського керівництва та те, що підлеглі Євгена Пригожина більше не воюватимуть проти України.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням