USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росіяни атакували Київ десятьма ракетами: Є 53 постраждалих, зокрема шість дітей

Окупанти випустили по столиці зенітні керовані ракети С-400, а також крилаті ракети "Іскандер"
наслідки атаки на Київ_2
Наслідки атаки на Київ, 13 грудня 2023 р.
Джерело: МВС

У ніч проти 13 грудня російсько-окупаційні війська атакували Київ десятьма балістичними ракетами. Сили протиповітряної оборони знищили всі повітряні цілі. Водночас уламки ракет упали у низці районів столиці, є понад пів сотні постраждалих, повідомили в пресслужбах КМВА, Повітряних сил ЗСУ, а також міського голови Києва Віталія Кличка.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зауважив, що це був другий за останні два дні удар високошвидкісними ракетами по столиці. Приблизно о третій годині окупанти здійснили пуски ракет.

У Повітряних силах розповіли, що українські бійці із зенітного підрозділу знищили всі десять повітряних цілей, що летіли у напрямку міста Київ балістичною траєкторією.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, росіяни випустили по столиці зенітні керовані ракети С-400, а також крилаті ракети "Іскандер".

Які наслідки атаки?

"Унаслідок нічної атаки постраждали 53 людини: 20 із них, зокрема й діти, були госпіталізовані. 33-м постраждалим медики надали допомогу на місці (серед них 6 дітей). Загиблих немає", – сказав Кличко.

Найбільше постраждалих було у Дніпровському районі – 45 людей. У них переважно діагностували травми, повʼязані з порізами від скла внаслідок вибитих вибуховою хвилею вікон.

У Голосіївському районі було падіння уламків на проїжджу частину дороги – загоряння не було.

Натомість у Дарницькому – загорівся приватний будинок на площі 400 кв. м.

У Деснянському районі було загоряння на сьомому поверсі девʼятиповерхового житлового будинку та вісім автомобілів у дворі будинку.

Звідти евакуювали мешканців. Вдалося врятувати 17 людей, із них 7 дітей. На місці працюють представники Червоного Хреста. Залучався автобус "Київпастрансу" для обігріву людей. Психологічна служба надає людям допомогу, постраждалим допомагають медики.

Ще на двох інших локаціях району на відкритій території виявили уламки ракет, які горіли.

Новини за темою: Росія наростила виробництво ракет швидше, ніж очікувалось, – ISW

У Дніпровському районі вибуховою хвилею вибило вікна у двох житлових будинках. Сталося загоряння приватного житлового будинку на площі два квадратних метри.

У цьому ж районі сталося падіння уламків ракети ще на три приватні житлові будинки без загоряння. Було часткове руйнування будинків і допоміжних споруд.

Також сталося падіння уламків ракети на проїжджу частину. Є пошкодження водопровідної мережі – аварійні бригади працюють на місці, станом на 08:00 мешканцям повернули воду.

Під час нічної атаки на столицю, за попередніми даними, відбулося падіння ракети на територію однієї з лікарень. У кількох корпусах закладу повилітали вікна, постраждала одна людина. Поліція прибула на місце. Правоохоронці оглядають воронку на території медзакладу.

Росія могла накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет напередодні зими

Ймовірно, окупанти можуть використати ракети для атак по Україні. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Так, кілька місяців вже немає таких обстрілів, як це було влітку. Якщо у підсумку рахувати, понад 100 ракет кожного літнього місяця приблизно використовувала. Вже в осінні, ті, що пройшли, таких інтенсивних обстрілів ракетами немає. Бачимо більше Х-59, Х-31. Але є теж "Іскандер-М", "Іскандер-К"", – сказав речник.

І додав, що, за даними Генштабу і Повітряних сил, восени РФ на місяць використовувала кілька десятків ракет для ударів по Україні. За словами Ігната, окупанти могли накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет.

"Потужності Росії ГУР озвучувало. 100 ракет в місяць вони можуть виготовляти. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900 (ракет, – ред.). Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35), а також "Онікси", ракети С-300. Ми говоримо тільки про далекобійні ракети", – пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Новини за темою: Атаки на Київ мають бути демонстративними, аби потім це мелькало по російському ТБ, – Подорожній
Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров