USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Атаки на Київ мають бути демонстративними, аби потім це мелькало по російському ТБ, – Подорожній

Так окупанти хочуть знайти дірки в протиповітряній обороні України
Подорожній
Юрій Подорожній
Джерело: UWN YouTube

Атаки на Київ, столицю України, мають бути демонстративними, аби потім це мелькало по російському ТБ. Так окупанти хочуть і все намагаються знайти дірки в протиповітряній обороні України, сподіваючись цими ударами зробити карту слабких місць ППО, розповів в ефірі каналу UWN політтехнолог Юрій Подорожній.

"Нам здаються ці прильоти хаотичними, а для військових РФ – це якраз таки намагання відшукати оці дірки. Принаймні мені так видається, бо як політтехнолог прекрасно розумію, навіщо потрібні ці атаки – для картинки на російському телебаченні, де будуть розповідати, що ледь не пів Києва було зруйновано, хоча там впали уламки. І навряд чи хтось буде на пропагандистському ТБ говорити про міць сьогоднішньої протиповітряної оборони Києва, але однак така картинка повинна мелькати на російському екрані, особливо на тлі більш частих повідомлень про те, що з українського боку атакована столиця Росії", – сказав Подорожній.

А чи хочуть загарбники так збалансувати свій інформаційний простір? Не зовсім так, вважає політтехнолог. Тому що, коли Україна не мала технічної можливості своїми дронами атакувати Москву, громадяни бачили чимало атак на Київ.

"Швидше за все, це не збалансування, а одна з потреб, і їх може бути, з військової точки зору, десятки, тому що, власне, те, що прилетів безпілотник до Києва, означає, що десь був маршрут, по якому він летів і який для них є зараз безпечним аж до моменту збиття цього дрона. Тому атака на Київ – це насправді атака на всю Україну і намагання знайти слабкі і сильні місця, бо летів цей безпілотник, а десь поряд є якісь стратегічні об’єкти важливі, про які знають росіяни. Тож вони розуміють, що туди можна пускати ракету за мільйон доларів і вона досягне цілі, якщо ці цілі не збили, там відсутнє ППО", – пояснив експерт.

І додав, що окупанти вздовж кордону з Україною нині розгорнули 46 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер". Якраз підтягнули це озброєння під самий кордон, а яку кількість ракет вороги зможуть випускати – це "шалена просто цифра і ці ракети зможуть досягати в районі 500–900 кілометрів від місця запуску".

"Тому на осінь росіяни готують цей ракетний терор, до якого українці повинні бути готові і більш уважно ставитися до повідомлень про повітряну тривогу. І берегти своє життя", – резюмував Подорожній.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах розповіли, чи готова Україна до масованих ударів.

Читайте також:
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки