USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія наростила виробництво ракет швидше, ніж очікувалось, – ISW

У жовтні російські війська виготовили 115 високоточних ракет великої дальності
ракета
Ілюстративне фото
Джерело: Defense Express

Схоже, що Росія збільшила свої запаси високоточних ракет швидше, ніж передбачалося в попередніх прогнозах. Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики дійшли такого висновку, посилаючись на заяви речника ГУР МО України Вадима Скібіцького.

Зазначається, що напередодні він заявив, що російські війська мають у резерві 870 високоточних оперативно-стратегічних і стратегічних ракет. Раніше 28 серпня речник ГУР МО України повідомляв, що російські війська мали в резерві загалом 585 ракет великої дальності.

Тобто за цей період Росія змогла збільшити свій ракетний резерв на 285 ракет.

"6 листопада Скібіцький додав, що загалом у жовтні російські війська виготовили 115 високоточних ракет великої дальності: 30 крилатих ракет "Іскандер-М", 12 крилатих ракет "Іскандер-К", 20 крилатих ракет "Калібр", 40 крилатих ракет Х-101, 9 крилатих ракет Х-32 і 4 балістичні ракети "Кинджал"", – ідеться у матеріалі.

Автори уточнюють, 28 серпня Скібіцький зазначив, що російським оборонним підприємствам важко виробляти кілька десятків конкретних типів ракет на місяць через дефіцит іноземних комплектуючих.

"Тож збільшення російських резервів на 285 ракет з кінця серпня, а також виготовлення 115 із них в жовтні, вказує на те, що Росія збільшила внутрішнє виробництво ракет швидше, ніж прогнозувалося", – резюмують в ISW.

Виробництво "Шахедів"

Скібіцький також прокоментував російське виробництво безпілотників, заявивши, що Іран все ще може відправляти в Росію невеликі партії "Шахедів". Він також повідомив, що Росія почала нарощувати вітчизняне виробництво безпілотників Shahed з комплектуючими з Ірану, в тому числі на заводі в Алабузі (Республіка Татарстан).

За словами Скібіцького, прогнозовані російські ракетні та безпілотні удари по українській енергетичній інфраструктурі майбутньої зими, скоріше за все, не будуть такими "примітивними", як серія ударів взимку 2022–2023 років.

Раніше ми писали, що у залишках нової російської ракети до комплексів С-400 виявили іноземні компоненти. Уламки виявили на Запорізькому напрямку.

Попередньо з’явилася інформація, що у Москві серед житлових будинків відкрили ракетний завод.

Зазначалося, що концерн хоче запустити на заводі виробництво ракет до жовтня 2024 року.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров