USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росіянок почали вербувати до штурмових загонів ЗС РФ. Скільки обіцяють платити

Перший контракт триває шість місяців
вербування росіянок
Жінки-снайпери батальйону "Еспаньола", 8 березня 2023 року
Джерело: відкриті джерела

Російських жінок кличуть приєднатися до штурмових загонів, аби взяти участь у війні в Україні. За шість місяців їм обіцяють до 120 тисяч рублів, в зоні бойових дій ця сума множиться на два, пишуть "Важливі історії".

За даними видання, про набір оголосив батальйон "Еспаньола", створений російськими футбольними фанатами.

"Адміністратор каналу батальйону зазначив, що перший контракт триває шість місяців, один-два з них – це навчання. У дописі вказують, що жінкам в батальйоні надається можливість "реалізуватися" не лише у снайперській справі. Дівчата у бригаді "працюють" і в з'єднаннях штурмовиків, і в медицині, зв'язку, а також у підрозділах РЕБ, РЕР та БПЛА", – повідомляють "ВІ".

Також зазначають, що перший контракт триває шість місяців.

"З них один-два – навчання та злагодження, на цей час оплата 110–120 тисяч рублів. Далі в зоні бойових дій ця сума множиться на два", – пояснює адмін групи.

Контракт підписуватимуть із ПВК "Редут", куди входить "Еспаньола". Це дозволяє зробити його терміновим.

"Наказ міноборони про дію контрактів до кінця "СВО" на нас не поширюється", – пообіцяв адміністратор.

Що відомо про ПВК "Редут"?

Російська військова розвідка використовує фіктивну приватну військову компанію для вербування людей на війну в Україні. Про це йдеться у журналістському розслідуванні, повідомляє "Радіо Свобода".

Ця фіктивна ПВК називається "Редут", яка охоплює не менше ніж 20 збройних формувань загальною чисельністю в десятки тисяч осіб.

Хто керує

За даними журналістів-розслідувачів, це заступник голови ГРУ Володимир Алексєєв. Крім нього керують "Редутом" Олексій Кондратьєв – полковник ГРУ у відставці і колишній мер Тамбова.

Як докази розслідувачі приводять документ про створення "Російського добровольчого корпусу" – об'єднання, який має охоплювати всіх учасників російської збройної агресії, які не перебувають у регулярних військах. Попри однакові назви, це не РДК, який регулярно атакує Бєлгородську область. 

Новини за темою: "Вагнер" знову може стати серйозною загрозою для України, – ISW

Як функціонує "Редут"

Загалом є понад 20 різних загонів, які наймають людей через так звану ПВК "Редут". Серед них угруповання, пов'язані з 16-ю бригадою спецназу ГРУ ("Вовки" і "Тигри"), козацькі формування ("Листань" та "Скіф"), підрозділи "Союзу Добровольців Донбасу" ("Бригада Святого Георгія") та окремі формування на кшталт "Трої" та "Ветеранів". Крім того, до кінця 2022 року за системою "Редут" комплектувалося неонацистське угруповання "Русич".

У цих підрозділів немає єдиної структури чи ідеології. Загальна лише схема найму: рекрутований підписує контракт із неіснуючою компанією, приписується до реальної чи "віртуальної" військової частини та отримує гроші від міністерства оборони Росії.

Відзначимо, російські польові командири продають мобілізованих на службу до приватних військових компаній (ПВК) приблизно за 270 доларів. Про це повідомляють американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті з посиланням на російське видання "Важливі історії" (iStories).

Новини за темою: У розвідці розповіли, для чого Кремль використовує нову ПВК "Редут"

Варто нагадати, що в Росії немає ніяких приватних військових компаній. Так, вони так називаються і використовують такі назви, але це все структури, які напряму підпорядковані і пов'язані з російськими спецслужбами, з міністерством оборони так званим, з іншими силовими структурами, які виконують вказівки режиму Путіна і отримують фінансування з офіційних та неофіційних бюджетних джерел Російської Федерації.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням