USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Вагнер" знову може стати серйозною загрозою для України, – ISW

Син Євгена Пригожина Павло може очолити оновлену ПВК "Вагнер"
вагнерівці

ПВК "Вагнер"

Джерело: відкриті джерела

Приватна військова компанія "Вагнер" може бути підпорядковано Росгвардії або Міноборони РФ, а бойовики знову можуть бути відправлені на лінію фронту в Україні. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Більше того, очолити найманців може син їхнього колишнього ватажка Євгена Пригожина. 

Аналітики зазначають, що статус "Вагнера" поки що залишається невизначеним, оскільки найманці розкидані кількома країнами. Але 29 вересня Володимир Путін зустрівся з колишнім командиром ПВК та нинішнім співробітником МО РФ Андрієм Трошевим і заявив, що той буде залучений до формування нових добровольчих загонів, які виконуватимуть бойові завдання насамперед в Україні.

Деякі бойовики "Вагнера" негативно відреагували на цю заяву та зазначили, що місце Пригожина має зайняти його 25-річний син Павло, який нібито веде переговори з Росгвардією про перехід найманців під їхнє командування.

"Їм не доведеться підписувати контракти з російським МО і що група "Вагнера" збереже свою назву, символіку, ідеологію, командування, управління та існуючі стандартні принципи роботи", – йдеться у повідомленні.

Експерти ISW зазначають, що переглянули свою оцінку та вважають, що "Вагнер" знову може потенційно стати серйозною загрозою.

"Початкова оцінка, що "Вагнер" втратив ефективність, буде неправильною, якщо вони поновлять формування під керівництвом російського уряду з ефективним централізованим керівництвом", – додали в Інституті вивчення війни.

Раніше повідомлялося, що останніми тижнями сотні бойовиків, пов'язаних з групою "Вагнера", почали передислоковуватися в Україну окремо і невеликими групами для участі у війні у складі різних російських підрозділів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров