USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Росія перекидає залишки зеків-окупантів зі "штурмових рот z" у "добровольчий корпус", – ГУР

Нагадаємо, що "штурмові роти z" були сформовані у РФ із засуджених осіб для ведення наступальних дій
РФ
Джерело: відкриті джерела

Росія перекидає залишки зеків-окупантів із так званих "штурмових рот z" до так званого "добровольчого корпусу". Про це інформує пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

Для перегрупування та доукомплектації так званого "добровольчого корпусу" засудженими військове керівництво РФ утворило спецкомісію, яку очолив заступник начальника штабу російських військ в Україні генерал-майор Олег Польгуєв.

Комісія отримала наказ відібрати близько двох тисяч осіб з числа "спецконтингенту", провести з ними вишкіл на полігонах, розташованих на тимчасово окупованих українських територіях, та переправити в зону бойових дій.

Новини за темою: Путін вводить хімічні війська для провокації на заводі "Кримський титан", - партизанський рух

Зазначається, що для членів спецкомісії Польгуєва на окупованих територіях України передбачена посилена охорона, а за дисципліною серед зеків-добровольців стежитимуть групи воєнної поліції РФ.

В розвідці нагадали, що за наказом президента Росії Володимира Путіна №ПРС-563, "штурмові роти z" були сформовані із засуджених осіб для ведення наступальних дій та міських боїв під час війни проти України.

"На практиці окупаційні підрозділи, укомплектовані так званим "спецконтингентом", показали вкрай низьку боєздатність. Серед зеків-окупантів процвітає алкоголізм, мародерство, а також дезертирство – зокрема й через катастрофічні втрати", – йдеться в повідомленні розвідки.

Новини за темою: Росіяни будують масштабні комплекси для сортування й зберігання трупів своїх військових, – українська розвідка

Міноборони РФ вербує для війни засуджених росіян

З початку року Міноборони РФ активізувало схему вербування російських в’язнів для участі у бойових діях в Україні. Ймовірно, тільки у квітні було залучено до 10 тисяч засуджених.  

З літа 2022 року ув'язнені були ключовим джерелом новобранців для масштабних операцій ПВК "Вагнера" в Україні.

Проте група, швидше за все, втратила доступ до російської пенітенціарної системи в лютому 2023 року, коли загострилася її публічна ворожнеча з Міноборони РФ.

Читайте також:
Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, – Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, – Reuters
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську