USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Путін вводить хімічні війська для провокації на заводі "Кримський титан", - партизанський рух

Якщо вибухне, у повітрі опиняться тисячі тонн отруйних речовин
Кримський титан
Завод "Кримський титан"
Джерело: відкриті джерела

Президент Російської Федерації Володимир Путін наказав військам хімічного захисту увійти на територію Херсонської області. Офіційно це робиться задля ліквідації наслідків "прориву" Каховської ГЕС, однак так російські злочинці готуються до провокації на хімічному заводі "Кримський титан", повідомляє пресслужба партизанського руху "АТЕШ".

За інформацією джерела, реальна мета розміщення там хімічних військ може полягати у провокації на заводі "Кримський титан".

"Росія може виконати чергову техногенну катастрофу оборони Кримського півострова. Не хочеться в це вірити, але треба готуватися до найгіршого сценарію. Після Каховської трагедії не залишається сумніву, що вони можуть піти на все", – йдеться у повідомленні.

Відзначимо, хімічні війська не призначені для виконання таких завдань, на відміну від цивільних структур.

Раніше

12 червня в інформаційному просторі почала ширитися новина, що в тимчасово окупованому Армянську на півночі Кримського півострова росіяни готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації, так і місцевих. Не виключено, що окупанти можуть готувати теракт на заводі "Кримський титан". Про це інформувало Головне управління розвідки Міноборони.

"Через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і як наслідок відсутності води у Північно-Кримському каналі процеси виробництва на заводі "Кримський титан" в Армянську порушені до критичного рівня. Відновити роботу у мінімально належному режимі росіяни вважають за неможливе. На території тимчасово окупованого Армянська циркулює інформація про ймовірну зупинку "Кримського титану", – йшлося в повідомленні.

Розвідка наголошувала, що теракт на підприємстві "Кримський титан", до якого готуються російські загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками.

"На холодильному обладнанні "Кримського титану" використовується близько 200 тонн технологічного аміаку. У випадку вибуху на заводі аміачна хмара залежно від напрямку вітру накриє прилеглі райони за пів години", – попереджали у ГУР Міноборони.

Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

Про "Кримський титан"

Це найбільший виробник діоксиду титану у Східній Європі. Крім діоксиду пігментного титану підприємство виробляє червоний залізоокисний пігмент, мінеральні добрива, сірчану кислоту, алюмінію сульфат, рідке натрієве скло, залізний купорос.

На рік підприємство виробляє тільки діоксид титану до 80 тисяч тонн.

Наприкінці серпня 2018 року на "Кримському титані" сталася надзвичайна ситуація. Тоді в повітря був великий викид сірчистого ангідриду, який спричиняє подразнення шкіри, слизових оболонок носа та очей, а в найгірших випадках – набряк легень. Через це з Армянська та семи сіл Херсонщини евакуювали дітей.

Тридцять сім українських прикордонників, які стояли на контрольних пунктах Чаплинка та Каланчак, отримали отруєння через хімічні викиди.

На початку вересня 2018 року завод припинив свою роботу. Вона була відновлена окупантами лише наприкінці жовтня.

Нагадаємо, ми повідомляли, що у ГУР заявляли про провокації РФ з хімічною зброєю на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Читайте також:
На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони Півдня На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони Півдня
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України