USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Росіяни будують масштабні комплекси для сортування й зберігання трупів своїх військових, – українська розвідка

Площа кожного об’єкта – понад чотири тисячі квадратних метрів
тіло російського військового
Процес ідентифікації загиблого російського військового на Харківщині. Січень 2023 року
Джерело: Суспільне

Росіяни будують комплекси для сортування й зберігання трупів вбитих солдат. Про це поінформували в пресслужбі Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).

За інформацією розвідки, такі комплекси росіяни будують в Курську та Ростові-на-Дону.

"Площа кожного об’єкта – понад 4 тис. квадратних метрів. Закладена вартість будівництва комплексу для знищених окупантів у Ростові-на-Дону становить близько 600 мільйонів рублів (майже 48 тис. доларів, – ред.), у Курську – понад 800 мільйонів рублів. Вартість рефрижераторного обладнання оцінюють у понад мільярд рублів для кожного комплексу", – йдеться у повідомленні.

До комплексів будуть входити:

  • пункти для проведення слідчих дій та досліджень над тілами;
  • рефрижераторні з холодильними камерами на 1000 місць;
  • склади з трунами та іншим похоронними декораціями;
  • скорботна зала.

Разом з тим у ГУР зауважують, що терористична Росія уже не здатна "приховувати масштаб втрат" особового складу у війні проти України. А будівництво вказаних комплексів на території РФ підтверджує факт, що "путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих".

Водночас в українській розвідці нагадують: кожен російський солдат, який не вчиняв воєнних злочинів, має можливість здатися в полон. 

Як здатися в полон? Проєкт "Хочу жить"

У проєкт, який існує з 15 вересня 2022 року, звертаються військові ВС РФ та члени їхніх родин, а також громадяни, яким загрожує мобілізація. У Координаційному штабі говорять, що утримання військовополонених, які добровільно здалися в полон через проєкт "Хочу жить", відбувається згідно з положеннями Женевських конвенцій. За власним бажанням полонені можуть повернутися додому в результаті обміну, або просити притулок в Україні та деяких країнах ЄС.

До речі, серед тих, хто найчастіше здається в полон, – жителі Москви, Санкт-Петербурга, Краснодарського краю, Ростовської та Нижньогородської областей РФ. 

Новини за темою: Уже 20 тисяч російських військових висловили бажання здатися в полон, – проєкт "Хочу жить"
Читайте також:
Росія виводить Росія виводить "миротворців" з Нагірного Карабаху: Аналітики проаналізували, наскільки значним є вивільнений резерв ворога
РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР
Росія почне наступ наприкінці травня – на початку червня, але ми добре підготуємося, – Буданов Росія почне наступ наприкінці травня – на початку червня, але ми добре підготуємося, – Буданов
Росія цьогоріч хоче набрати 400 тисяч контрактників, – британська розвідка Росія цьогоріч хоче набрати 400 тисяч контрактників, – британська розвідка