USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Rheinmetall побудує новий завод для постачання снарядів Україні

Німеччина побудує ще один завод для виготовлення боєприпасів
Rheinmetall
Джерело: відкриті джерела

Концерн Rheinmetall збудує в Німеччині новий завод для виробництва боєприпасів. Снаряди постачатимуть у тому числі й Україні. Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер.

Він відкинув звинувачення у повільному постачанні.

"Темп швидкий: те, що раніше займало десять років, тепер виконується за кілька місяців. Тепер ми в рекордно короткі терміни збудуємо новий завод з виробництва боєприпасів у Німеччині, щоб забезпечити стратегічну безпеку постачання", – сказав Паппергер.

Він зазначив хорошу співпрацю між урядом Німеччини та збройовою промисловістю.

"У військових закупках багато що змінилося на краще. Тільки Rheinmetall минулого року отримав від федерального уряду замовлення або рамкові угоди на суму понад 10 млрд євро – для Бундесверу та України. Цього року ця сума збільшиться як мінімум до 15 мільярдів", – сказав він.

Новини за темою: Rheinmetall почне обслуговування танків в Україні вже найближчими днями

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на виробництво додаткових артилерійських боєприпасів для України. Замовлення включає десятки тисяч комплектних 155-мм артилерійських снарядів, включно зі снарядом, детонатором (для заряду вибухової речовини), порохом і капсулем (для займання пороху). Замовником є країна – партнер НАТО, чиїм заявленим наміром є підтримка України в її оборонній боротьбі за допомогою ефективної довгострокової військової допомоги.

Раніше ми повідомляли, що німецький збройовий концерн Rheinmetall Group планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України вже у 2024 році. 

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні