USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський

Глава держави вкотре наголосив на необхідності далекобійної зброї для захисту України
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Для оборони Харкова й області важлива далекобійна зброя,  щоб захистити оборонні позиції. Передовсім, мовиться про системи Patriot, сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю AFP.

За словами глави держави, далекобійність зброя та системи ППО як і раніше лишають в пріоритеті для України.

"Допомога - це гроші, гроші не йдуть, іде до нас зброя (про виділену допомогу від США, - ред.) і дуже важливо, що проголосували 60 мільярдів. Проголосувати важливо мало, але мало недостатньо, треба проголосувати і за що, і дуже важливо, щоб визначала Україна пріоритет. Коли ми говоримо Харків - це передусім буде далекобійна зброя і бомбардування наших позицій. Якщо тебе знищують, яка лінія оборони? Якщо зверху на голову падають 100-150 бомб на день, там просто нема людей. Людей вбили, люди відійшли, там, де безпечніше", - каже Зеленський.

Крім того, президент наводить приклад вдалого користування наданою зброєю, коли ЗСУ знищували літаки окупантів.

"Ми сказали, що нам потрібні дві системи Patriot на Харківщину.Це великі гроші, одна система коштує півтора мільярда. Проголосували 60, можна нам три, нам не потрібно нічого зараз. Можна три на Харківщину? Поставити дві системи і на голову військовим не будуть падати бомби. Далі далекобійний дати снаряд і військовий може відбиватиці атаки", - зауважує глава держави.

Водночас говорить, що щодня Україна працює над тим, аби зброя прийшла якнайшвидше. Однак це довготривалий процес переговорів з країнами.

"Максимально працюємо над цим. Є кілька країн, в них ці системи є. Я провів розмови, як зі Сполученими Штатами Америки, з лідерами. Ми зі свого боку багато чого робимо, це довгий процес цих перемовин", - пояснив Зеленський.

Новини за темою: РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, – Reuters

Захист Харківщини

Додамо, напередодні український лідер у коментарі журналістам також сказав, що російські війська в межах наступу на Харківську область не дійшли до основних ліній оборони. 

"Перетин росіянами кордону пов'язаний із тим, що не вистачає ППО. Окупанти на відстані, де у них є перевага, діють авіабомбами, артилерією", – заявив глава держави.

Зеленський додав, що до бетонної лінії оборони росіяни не дійшли. Ворог дійшов до першої лінії. Перша лінія – це не кордон, "там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули", наголосив Зеленський.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі