USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ще десятки тисяч 155-мм боєприпасів. Rheinmetall зробить для України замовлення на 142 млн євро

Снаряди вироблятиме нещодавно придбана іспанська дочірня компанія Rheinmetall Expal Munitions
снаряд 155-мм
Джерело: Defense Express

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на виробництво додаткових артилерійських боєприпасів для України. Замовлення включає десятки тисяч комплектних 155-мм артилерійських снарядів, включно зі снарядом, детонатором (для заряду вибухової речовини), порохом і капсулем (для займання пороху).

Замовником є країна – партнер НАТО, чиїм заявленим наміром є підтримка України в її оборонній боротьбі за допомогою ефективної довгострокової військової допомоги.

"Компанія Rheinmetall виграла велике замовлення на підтримку України артилерійськими боєприпасами. Перед технологічним підприємством із Дюссельдорфа поставлено завдання поставити Києву артилерійські снаряди на суму приблизно 142 мільйони євро", – йдеться в повідомленні.

Снаряди вироблятиме нещодавно придбана іспанська дочірня компанія Rheinmetall Expal Munitions. Боєприпаси будуть доставлені у 2025 році. Видання Defense Express зазначає, що може йтися про 43 тисячі снарядів, якщо брати ціну в 3300 євро за боєприпас.

Виробництво і постачання в Україну близько 40 тисяч снарядів із попереднього замовлення мають відбутися вже у 2024 році. В середині жовтня 2023 року уряд Німеччини розмістив у Rheinmetall замовлення на понад 100 тисяч боєприпасів 155-мм боєприпасів, призначених для України, а також додаткові осколково-фугасні снаряди DM 121. А на початку жовтня корпорація Rheinmetall передала Україні нову партію розвідувальних систем SurveilSpire для боротьби з дронами.

Новини за темою: Rheinmetall почне обслуговування танків в Україні вже найближчими днями

Снарядний голод

Взимку цього року ЗСУ зіткнулися з проблемою нестачі артилерійських снарядів. Тому на початку травня Рада ЄС ухвалила рішення про допомогу для України у розмірі одного мільярда євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет. Планувалося, що європейські країни нададуть Україні мільйон снарядів.

Нагадаємо, американські поставки артилерійських снарядів за стандартами НАТО в Україну впали більш ніж на 30% з початку війни Ізраїлю проти ХАМАСу у Газі минулого місяця.

Водночас ЗМІ повідомляють, що під час візиту міністра оборони США Ллойда Остіна у листопаді до Києва йому нібито озвучили, що Україна потребує 17 мільйонів снарядів, а для деокупації всієї території країни потрібно сил і засобів на 350–400 мільярдів доларів.

Раніше ми писали, що німецький збройовий концерн Rheinmetall Group планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України вже у 2024 році.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням