USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень

20 ракет для систем ППО мають надійти до кінця цього місяця
Велика Британія
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія за три тижні травня передала Україні 80 ракет для протиповітряної оборони, а ще 20 мають надійти до кінця місяця. До того ж ЗСУ вже отримали британські боєприпаси та бронетехніку, зазначив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

"Світ не може чекати. Україна потребує, щоб ми активізувалися, щоб у них було все необхідне для того, щоб відтіснити Путіна. Це саме те, що Британія зробила сьогодні", – написав він у соцмережі X.

Серед того, що містить допомога, є:

  • 80 ракет до ППО, а ще 20 надійдуть до кінця поточного місяця;
  • понад 20 систем розмінування;
  • понад 30 палет запчастин та протимінного обладнання;
  • дрони-розвідники великого радіуса дії;
  • 1 мільйон набоїв до стрілецької зброї;
  • 4 тис. одиниць військового одягу;
  • 20 бронемашин-амфібій Viking.
Новини за темою: Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку

Найбільший пакет допомоги

Як відомо, нещодавно Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що країна надасть Україні найбільший в історії пакет військової допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Зазначається, що окрім 500 мільйонів фунтів стерлінгів військового фінансування, Велика Британія надає і життєво важливе обладнання.

До списку увійшли 4 млн боєприпасів, понад 1 тис. 600 ракет, 400 транспортних засобів, включаючи 160 автомобілів Husky.

Також раніше Лондон надав майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів військової, гуманітарної та економічної підтримки Україні та часто був першим у наданні життєво важливої ​​летальної допомоги, починаючи від крилатих ракет Storm Shadow і закінчуючи танками Challenger 2. А з початку повномасштабного вторгнення Сполучене Королівство надало Україні 4,7 мільярда фунтів невійськової підтримки.

Варто не забувати й про те, що міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва дав старт переговорам про британсько-українську угоду про сторічне партнерство. Зокрема, мовилося про широкий спектр відносин – від торгівлі до культури.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі