USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК

Записатися онлайн до військкомату можна буде вже відзавтра
електронна черга
Інфографіка від Міноборони
Джерело: Міністерство оборони України

Міністерство оборони України розпочало тестувати новий сервіс – електронну чергу до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Попередній запис вже можливий від завтра, 19 травня, повідомили в пресслужбі відомства.

"Тестування відбувається в окремих центрах Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Сум, Вінниці та Кропивницького. Повний перелік можна переглянути тут", – розповіли у відомстві.

А вже невдовзі Міноборони обіцяє під'єднати до переліку більше центрів.

Тож як записатися?

  • виберіть ТЦК та СП, в якому перебуваєте на обліку або за місцем актуальної реєстрації;
  • введіть ваші персональні дані для запису;
  • підтвердьте номер телефона;
  • отримайте повідомлення з датою та часом візиту.
Новини за темою: В Україні затвердили нову форму військового квитка

Оновлення даних у ТЦК

Як відомо, сьогодні, 18 травня, набув чинності закон про мобілізацію. 

Так, усі чоловіки віком 18–60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані. Зокрема, можна це зробити й  через додаток "Резерв+".

Додаток "Резерв+" надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг". У Міноборони раніше запевняли, що для того щоб оновити дані, достатньо буде скористатися додатком, не відвідуючи ТЦК.

Застосунок із 18 травня став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market.

Станом на день суботи, 150 тисяч громадян уже успішно авторизувалися в застосунку "Резерв+" і ще сотні тисяч запитів – у черзі, повідомили в Міноборони.

Слід зауважити, що брати на військовий облік призовників мають працівники місцевих ТЦК та СП у період із січня по березень кожного року. На облік будуть братися громадяни 17 років. Виняток – особи, які відбувають покарання. 

Виключення з військового обліку можливе за умови смерті громадянина, а також у разі визнання зниклим безвісти, припинення громадянства України чи досягнення граничного віку перебування в запасі.

Читайте також:
Закон про мобілізацію підштовхнув зайняти людей активну позицію і почати шукати себе в українському війську, - речник Міноборони Закон про мобілізацію підштовхнув зайняти людей активну позицію і почати шукати себе в українському війську, - речник Міноборони
Перші сім увʼязнених жінок приєдналися до лав ЗСУ Перші сім увʼязнених жінок приєдналися до лав ЗСУ
Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта
В Україні від мобілізації вже заброньовано 800 тис. людей В Україні від мобілізації вже заброньовано 800 тис. людей