USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Бізнесмена Віталія Кропачова взяли під варту без права внесення застави

Кропачов_6

Віталій Кропачов

Джерело: UWN

Бізнесмена Віталія Кропачова взяли під варту на 60 діб без права внесення застави. Таке рішення прийняла суддя Печерського районного суду міста Києва.

"Клопотання про застосування запобіжного заходу щодо Кропачова задовольнити та застосувати до підозрюваного Кропачова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування строком на 60 діб, тобто до 15 липня 2024 року", – зазначила Галина Матійчук, суддя Печерського райсуду Києва.

Нагадаємо, ДБР звинувачує Віталія Кропачова у завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями.

Сплата податків

Компанія бізнесмена Віталія Кропачова за два роки війни сплатила 1,3 млрд гривень податків до бюджети всіх рівнів, зазначають в ТОВ "Краснолиманське".

Так, у 2022 році підприємство сплатило до бюджетів усіх рівнів 581,2 млн гривень податків та зборів, в той час як у 2023-му – 729,3 млн гривень.

Зокрема, за два роки було сплачено 807,3 млн гривень ПДВ.

Крім того, підприємство не використовувало жодних пільг на ПДВ при сплаті податків. 

Також компанія як податковий агент сплатила понад 100 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Віталій Кропачов

Віталій Кропачов є власником ТОВ "Краснолиманське" з 2017 року, відколи воно стало одним з найбільш успішних вугільних підприємств України.

Також Кропачов має активи у медійній сфері.

У грудні 2021 року придбав компанію "Ера продакшн". Компанія у березні 2022 року надала свої потужності для забезпечення цифрової трансляції "Єдиного телемарафону" після ракетної атаки Росії на телевежу у Києві.

Кропачов є власником медіапроєкту Ukraine World News, куди зокрема входить телеканал "ТАК TV".

Влітку 2022 року організував табір під Переяславом для вимушених переселенців з Донбасу. Там у комфортних умовах проживають 150 людей, які втратили житло через війну. Також бізнесмен допомагає дітям, які постраждали через російську агресію.

Кропачов неодноразово виступав за створення комфортних умов для повернення додому українців, які були змушені переселитися до Європи. Зокрема, у березні 2023 року у Київській області було запущено пілотний проєкт із забезпечення переселенців житлом та роботою.

Читайте також:
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"
Сторона обвинувачення абсолютно не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини, - адвокат про справу проти ТОВ Сторона обвинувачення абсолютно не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини, - адвокат про справу проти ТОВ "Краснолиманське"
Державна шахта Державна шахта "Краснолиманська" винна ТОВ "Краснолиманське" 800 млн грн. Втім, за це правоохоронці чомусь мовчать
Кропачов: Ми залучили американську компанію, щоб в США побачили фальсифікацію справи прокуратурою Кропачов: Ми залучили американську компанію, щоб в США побачили фальсифікацію справи прокуратурою