USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Проросійські хакери атакували Роттердам – найбільший порт Європи

Сайти порту не були доступні протягом минулих вихідних і кілька годин у вівторок, 13 червня
порт
Джерело: відкриті джерела

Проросійське хакерське угруповання NoName здійснило атаки на сайти нідерландських портів, зокрема й Роттердам – найбільший порт Європи. Про це інформує RTL Nieuws.

Так, хакери здійснили DDoS-атаки, які передбачають скеровування великої кількості запитів на сайт для перевантаження серверів, проти портів Гронінгена, Амстердама, Роттердама і Ден Хелдера.

"У результаті сайти цих портів не були доступні протягом минулих вихідних і кілька годин у вівторок, 13 червня. Адміністрація порту Роттердама повідомила, що, за її даними, кібератака була з російських і сербських IP-адрес, але жодної іншої шкоди, окрім тимчасової недоступності сайту, не завдала", – пише медіа.

Натомість системи, що використовуються для обробки портових відправлень, не були під загрозою, оскільки вони працюють на інших серверах.

Новини за темою: Китай створює кіберзброю для захоплення ворожих супутників, – FT

Сама ж група NoName057(16) у своєму Telegram-каналі заявила, що кібератаки були відповіддю на намір Нідерландів придбати швейцарські танки Leopard для України.

Крім того, днями Національний центр кібербезпеки Швейцарії заявив про надзвичайно високу інтенсивність кібератак на урядові сайти й онлайн-портали країни, за якими стоїть проросійське угруповання NoName.

Нагадаємо, в березні німецький виробник зброї Rheinmetall зазнав масштабної кібератаки, яка не змогла значним чином вплинути на ІТ-системи компанії. Про це повідомляла DPA.

Зазначається, що на Rheinmetall було здійснено DDoS-атаку, під час якої зловмисники намагалися перевантажити сервери великою кількістю запитів і таким чином вивезти з ладу.

У результаті, за словами офіційного представника збройового концерну, тимчасово недоступним був лише вебсайт компанії, який обслуговується зовнішнім провайдером, але решта ІТ-інфраструктури виявилася стабільною.

Новини за темою: Від воєнних злочинів до шпигунів і кібератак: Малюк розповів про боротьбу з Росією на всіх фронтах
Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ