USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Хакери атакували німецький концерн Rheinmetall, який хоче виробляти танки в Україні

Зловмисники намагалися перевантажити сервери великою кількістю запитів і таким чином вивезти з ладу
Хакер
Джерело: відкриті джерела

Німецький виробник зброї Rheinmetall у вівторок зазнав масштабної кібератаки, яка не змогла значним чином вплинути на ІТ-системи компанії. Про це повідомляє DPA.

Зазначається, що на Rheinmetall було здійснено DDoS-атаку, під час якої зловмисники намагаються перевантажити сервери великою кількістю запитів і таким чином вивезти з ладу.

У результаті, за словами офіційного представника збройового концерну, тимчасово недоступним був лише вебсайт компанії, який обслуговується зовнішнім провайдером, але решта ІТ-інфраструктури виявилася стабільною.

"Немає жодних ознак того, що внутрішня ІТ-інфраструктура Rheinmetall могла постраждати від можливого витоку. Не припускається, що група може зазнати будь-яких фінансових збитків", – зазначив представник.

За оцінками експертів, Rheinmetall є об'єктом уваги хакерів, які діють в мережі від імені Росії, оскільки компанія постачає серед іншого бронетранспортери в Україну для захисту від російської атаки.

Rheinmetall веде переговори з Україною про будівництво танкового заводу

4 березня стало відомо, шо німецький збройний концерн Rheinmetall веде переговори з Україною про будівництво танкового заводу на території нашої держави. Про це заявив керівник компанії Армін Паппергер, пише Spiegel.

Вартість заводу, за його словами, складе приблизно 200 млн євро. Такий завод зміг би виробляти до 400 основних бойових танків типу Panther на рік. 

Паппергер зазначив, що переговори з українським урядом є "багатообіцяючими", і тому рішення може бути прийняте "протягом наступних двох місяців". 

При цьому, на думку керівника Rheinmetall, завод можна буде захистити від можливих повітряних атак за допомогою ППО.

Скільки Україні потрібно танків

На думку Паппергера, для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків.

"Навіть якщо Німеччина відмовиться від усіх 300 танків Leopard 2, наявних у Бундесверу, цього все одно буде занадто мало", – сказав він.

Rheinmetall, за словами Паппергера, на сьогоднішній день випускає близько 250 танків.

"Ми працюємо на повній швидкості. Ми вже ввели в експлуатацію понад 40 бойових машин піхоти Marder, а до кінця року їх буде близько 100. З 50 танків Leopard 2A4 готові близько 30. Також є близько 100 старих моделей Leopard 1, з яких ми можемо відновити 88 машин", – додав керівник Rheinmetall.

Про танк Panther

Panther – це концепт нового танка, який концерн Rheinmetall представив влітку 2022 року. Він розроблений на основі Leopard 2 та найбільш зручний для країн, які вже мають на озброєнні "Леопарди".

Минулого літа компанія Rheinmetall представила KF51 Panther на виставці в Парижі. Тоді його назвали найсильнішим бойовим танком у світі. Україна може стати першою країною, яка придбає цей танк.

Сам танк заснований на Leopard 2A4. У порівнянні з ним Panther отримав нову вежу та самозарядну 130-мм зброю. Маса танка складає 59 т. Екіпаж  три-чотири особи. Танки будуть оснащуватися 12,7-мм та 7,62-мм кулеметами, а також дроном-камікадзе HERO 120 виробництва компанії UVision. На танк встановлюється двигун MTU потужністю 1479 к.с. У перспективі Rheinmetall має намір перевести всіх своїх клієнтів на Panther KF51.

Читайте також:
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві