USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Китай створює кіберзброю для захоплення ворожих супутників, – FT

Пекін досяг значного прогресу у розвитку військових космічних технологій
кіберзброя
Кіберзброя
Джерело: відкриті джерела

Китай працює над складною кіберзброєю, щоб "захопити контроль" над ворожими супутниками. Про це йдеться у злитих документах американської розвідки, передає Financial Times.

Сполучені Штати Америки вважають, що Пекін прагне розвивати можливості, щоб використовувати чи захоплювати ворожі супутники.

Зазнається, що документ із позначкою ЦРУ, дані з якого зараз повідомляються, був одним із десятків документів, які міг злити 21-річний гвардієць ВПС США.

Кіберможливості, про які йдеться у звітах, набагато перевершують ті, що групи радіоелектронної боротьби Росії розгорнули в Україні.

Такими атаками, вперше розробленими у 1980-х роках, можна заглушити сигнали між низькоорбітальними супутниками SpaceX та їх наземними терміналами шляхом мовлення на аналогічних частотах від бортових систем перешкод, таких як Tirada-2.

Амбітніші кібератаки Китаю спрямовані на те, щоб імітувати сигнали, які ворожі супутники отримують від своїх операторів, змушуючи їх або повністю захопити управління, або дати збій у критичні моменти бою.

У секретному документі Сполучених Штатів також йдеться про те, що ця кіберможливість дозволить Китаю "захопити контроль над супутником, що зробить його неефективним для підтримки систем звʼязку, зброї чи розвідки, спостереження". 

Військові офіційні особи США попередили, що Пекін досяг значного прогресу у розвитку військових космічних технологій, зокрема у галузі супутникового звʼязку.

Читайте також:
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики