USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби

Росію вже давно звинувачують у захисті кіберугруповань, які націлені на західні організації
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Російська Федерація під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід. Й "підживлює та надихає" хакерські угруповання, заявила очільниця Центру урядового зв'язку Британії Анна Кіст-Батлер, пише The Telegraph.

За даними видання, агентство зв'язку "все більше стурбоване зростанням зв'язків між російськими спецслужбами та проксі-групами для здійснення кібератак, а також підозрами у фізичному спостереженні та диверсійних операціях".

"Москва підживлює та надихає хакерські угруповання, а в деяких випадках, мабуть, координує фізичні атаки проти Заходу", – сказала Кіст-Батлер.

Видання також наводить приклад, як нещодавно громадянину Великої Британії висунули звинувачення у підпалі в Лондоні. А прокурори інкримінували йому роботу на групу "Вагнера".

"Путін не відмовився від своєї максималістської мети щодо підпорядкування населення України. Проте підтримка Києва з боку Лондона залишається стійкою, а британські шпигуни продовжують зміцнювати кіберзахист країни", – додала, виступаючи на конференції CyberUK Кіст-Батлер.

Росію вже давно звинувачують у захисті кіберугруповань, які націлені на західні організації, дозволяючи їм діяти відносно безкарно, коли ті здійснюють складні хакерські атаки, зазначається у публікації.

Новини за темою: Росія веде гібридну війну проти Італії, – розвідка

Росія вчить хакерів, готуючись до першої світової кібервійни

Раніше нині вже ексначальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, стверджував, що, окрім того що окупанти набирають і розширюють штат хакерських підрозділів у власних спецслужбах, ще проводять вербувальну і навчальну кампанії.

Офіцерів ГРУ і ФСБ відряджають у військові вузи, в яких є ІТ-спеціальності, у цивільні політехнічні університети, де вводять спеціальні кібернаступальні дисципліни для студентів старших курсів.

І їх конкретно навчають, як атакувати об’єкти критичної інфраструктури. Це стосується не лише України. Вивчають специфіку різних країн НАТО, країн Близького Сходу – держав, з якими потенційно Росія планує чи передбачає можливість військових дій.

Вітюк пояснював: "Якщо зараз у нас триває перша кібервійна, то РФ паралельно готується і до першої світової кібервійни".

Читайте також:
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку
Проблеми в нашій армії набагато гірші, ніж ми думали, - міністр оборони Великої Британії Проблеми в нашій армії набагато гірші, ніж ми думали, - міністр оборони Великої Британії
Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів
Британія обіцяла подвоїти допомогу Україні Британія обіцяла подвоїти допомогу Україні