USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Попросив зробити напрацювання, щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями зняли, – Зеленський

Президент зауважив, що в час війни "всі мають бути об’єднані одним завданням – міцністю України"
Зе
Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 22 січня, урядовці зустрічалися з представниками українського бізнесу. Дискусія була непроста і є серйозні питання, заявив у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський.

"Є дійсно складнощі, я ознайомився з деталями. Попросив зробити необхідні напрацювання, щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями зняли. У кожного може бути свій погляд, але в час війни ми всі маємо бути об’єднані одним завданням – міцністю України, силою нашого суспільства, нашої економіки. Усі напрацювання представлять на РНБО", – зауважив глава держави.

100 тис. гривень на бізнес: В Україні перезапустили програму для малозабезпечених

В Україні в грудні минулого року перезапустили програму, яка передбачає, що громадяни з малозабезпечених сімей, які не працюють, можуть отримати кредит на започаткування або розвиток власної справи. 

Мінсоцполітики працює над тим, аби забезпечити максимально ефективну підтримку родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. З цією метою у 2023 році відомство перезапустило розроблену раніше програму "Рука допомоги". Проєкт спрямований на допомогу малозабезпеченим громадянам у відкритті власної справи.

У відомстві розповідають, що програма дає можливість громадянам із малозабезпечених сімей, які не працюють, отримати одноразову безвідсоткову поворотну допомогу у розмірі до 100,5 тисячі гривень для відкриття чи розвитку власного бізнесу.

Новини за темою: Суд заарештував бізнесмена Мазепу з можливістю внесення застави у майже 350 мільйонів гривень

Кошти можна витратити на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власної справи.

Повернути допомогу можна після закінчення трирічного строку з дати її отримання однією сумою (протягом 30 календарних днів) чи достроково, частинами, відповідно до графіка, погодженого Центром зайнятості.

Раніше ми писали, що підприємці знову можуть реєструвати бізнес на Google-картах. З квітня 2022 року ці функції були заблоковані для українських користувачів з безпекових міркувань.

Податки для бізнесу у 2024 році

Нагадаємо, фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами для фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), господарську діяльність залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку – не більше ніж 10% розміру прожиткового мінімуму;

2) для другої групи платників єдиного податку – не більше ніж 20% розміру мінімальної заробітної плати.

Отже, максимальний місячний розмір єдиного податку у 2024 році для ФОП – платників єдиного податку першої групи становить 302,80 гривень, для платників єдиного податку другої групи – 1 тис. 420 гривень.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених