USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Суд заарештував бізнесмена Мазепу з можливістю внесення застави у майже 350 мільйонів гривень

Також двох фігурантів у справі Мазепи взяли під варту
Ігор Мазепа
Ігор Мазепа
Джерело: Вікіпедія

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи. Його вирішили помістити під арешт із можливістю внесення застави.

Згідно з рішенням суду, Мазепу помістять до слідчого ізолятора до 27 лютого. Також йому передбачили можливість внесення застави у розмірі 349 мільйонів гривень.

До слова, прокуратура просила арешт із заставою у 700 мільйонів.

Двох фігурантів у справі Мазепи взяли під варту

Також Печерський районний суд узяв під варту двох фігурантів справи про незаконне заволодіння землями Київської ГЕС. У цій справі також фігурує бізнесмен і власник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, якого слідство вважає організатором схеми. Про це повідомив прокурор Євгеній Сльота в коментарі Громадському.

"Прокуратура вимагала обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 млн грн. Суд частково задовольнив це клопотання, відправивши підозрюваних під варту, але встановивши розмір застави у 45 млн та 20 млн грн", - зазначають у виданні.

Що відомо про справу? 

Попередньо, Державне бюро розслідувань підтвердило затримання на кордоні нібито організатора оборудки з відчуження земель критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Крім того, були затримані ще три його спільники в різних регіонах України.

Йдеться про українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу, якого затримали під час проходження україно-польського кордону.

ДБР називає затриманого організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. 

Також повідомлялося, що в різних регіонах України затримано ще трьох, як стверджують правоохоронці, учасників злочинної організації, у тому числі брата бізнесмена.

Новини за темою: Затримання бізнесмена Мазепи: Його та ще кількох спільників звинувачують у незаконній приватизації землі біля Київської ГЕС

Згодом засновник Concorde Capital Ігор Мазепа заявив, що справі проти нього вже 10 років, але вона почала рухатися останні півтора місяця. Затримання бізнесмен повʼязує зі своєю позицією щодо тиску на підприємців і діяльністю громадського руху "Маніфест 42".

Також затримання Мазепи прокоментував бізнес-омбудсман Роман Ващук і зазначив, що правоохоронні органи мають аргументувати нагальність розслідування справи 11-річної давнини проти засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи.

Нагадаємо, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу затримали 18 січня о 15:00 під час проходження україно-польського кордону, а державне бюро розслідувань проводило обшук в офісі компанії.

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень