USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський

Україна, своєю чергою, має сили, щоб боротися з окупантом
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Росія не зможе здійснити великий наступ на Київ, як це було 2022 року, оскільки їй не вистачить для цього сил. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю AFP, яке цитує "Голос Америки".

Коментуючи ситуацію щодо наступу росіян у Харківській області, він сказав, що російські війська хочуть атакувати Харків. За його словами, окупанти розуміють, що це буде "дуже важко".

"Вони розуміють, що у нас є сили, які будуть довго боротися", - заявив президент.

Він зазначив, що в Росії недостатньо сил для "повномасштабного наступу на столицю, такого, як було на початку вторгнення".

Новини за темою: Зеленський схвалив мобілізацію засуджених

При цьому додав, що Україна та її західні союзники не повинні демонструвати слабкість. Він закликав розгорнути дві батареї ЗРК Patriot, щоб захистити небо над Харківською областю.

"Вони (росіяни, - ред.), як звір... Якщо вони відчують десь слабкість у цьому напрямку, вони будуть тиснути", - наголосив Зеленський.

Як відомо, російська армія почала новий наступ в Україні. Наразі запеклі бої тривають на півночі та сході Харківської області, Донбасі та на південному напрямку.

За цей час окупантам вдалося захопити кілька прикордонних сіл на Харківщині, які з початку війни перебувають у сірій зоні.

Як повідомляв президент Зеленський, російські війська в рамках наступу на Харківську область не дійшли до основних ліній оборони.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, російська окупаційна армія просунулася в Харківській області не більше ніж на вісім кілометрів від кордону. Тепер ворог має намір створити "буферну зону", а не просуватися вглиб.

 
Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону