USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Новий намісник Києво-Печерської лаври заявив, що пограбували його келію

Архімандрит Авраамій 7 квітня вперше провів літургію в Києво-Печерській лаврі
Архімандрит Авраамій
Архімандрит Авраамій
Джерело: ПЦУ

На території Києво-Печерської лаври пограбували келію, де проживав виконувач обов'язків намісника Лаври архімандрит Авраамій (Лотиш). Про це повідомляють в "УП".

Архімандрит розповів, що двері у приміщення виламали, а вкрали комп'ютер та особисті речі священнослужителя. Ті речі, що не вкрали, – потрощили.

Правоохоронці своєю чергою заявляють, що їм не надходило повідомлення щодо інциденту. 

Історія Києво-Печерської лаври та її намісників

У грудні 2022 року Києво-Печерську лавру зареєстрували як монастир Православної церкви України. На Різдво за григоріанським календарем митрополит ПЦУ Епіфаній провів у Лаврі перше богослужіння

Згодом стало відомо, що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" з 29 березня розірве договір про оренду будівель і майна з УПЦ МП. Це стосується всіх приміщень, що орендуються УПЦ у лаврі.

Тоді ж 29 березня архімандрит Києво-Печерської лаври УПЦ МП Авраамій (Лотиш) перейшов до ПЦУ і попросив митрополита Епіфанія затвердити його виконувачем обов’язків намісника Лаври. Епіфаній погодився. А митрополит УПЦ МП Онуфрій заборонив служіння архімандрита Авраамія (Лотиша) за перехід в ПЦУ.

Втім, вже 1 квітня Служба безпеки України вручила підозру колишньому наміснику Києво-Печерської лаври, митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу. А Шевченківський суд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт до 30 травня.

7 квітня архімандрит Авраамій вперше провів літургію в Києво-Печерській лаврі з нагоди свята Благовіщення Пресвятої Богородиці. Богослужіння відбулося в Успенському соборі Лаври.

Читайте також:
Клірику УПЦ (МП), який організовував провокації у Києво-Печерській лаврі, повідомили про підозру Клірику УПЦ (МП), який організовував провокації у Києво-Печерській лаврі, повідомили про підозру
У Києво-Печерській лаврі представили колекцію У Києво-Печерській лаврі представили колекцію "скіфського золота". Фото, відео
Києво-Печерська лавра переходить на новоюліанський календар Києво-Печерська лавра переходить на новоюліанський календар
Блогерка, що провокувала сутички і релігійну ворожнечу біля Києво-Печерської лаври, отримала підозру Блогерка, що провокувала сутички і релігійну ворожнечу біля Києво-Печерської лаври, отримала підозру