USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Різдвяне богослужіння ПЦУ у Києво-Печерській лаврі – онлайн-трансляція

Історичний день настав
Успенський собор
Джерело: відкриті джерела

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній сьогодні, 7 січня, проводить різдвяне богослужіння у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Початок заплановано на 9-ту ранку. 

"Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового предстоятель Православної церкви України та священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської лаври", – сказано в офіційній заяві ПЦУ. 

"Бог в час важких випробувань сподобив нас великим даром: вперше в головному соборному храмі Успенської Києво-Печерської Лаври лунає українська молитва помісної автокефальної Православної церкви України. Христос народився! Славімо Його", – зазначив Предстоятель Православної церкви України під час богослужіння.

Різдвяну службу в Успенському соборі охороняє близько 3 тисяч правоохоронців.

"Наше завдання – не допустити порушення правопорядку, будь-яких провокацій. Ми, звісно, готуємося й до цього", – каже начальник Головного управління Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року постало питання щодо подальшої долі двох храмів на території Київської лаври, які були в оренді в УПЦ. Йдеться про Успенський собор і Трапезну церкву. 

УПЦ орендувала ці храми до 31 грудня 2022 року і хотіла продовжити термін оренди, але Мінкульт рекомендував не робити цього. У підсумку храми повернули державі. Важливо, що поки що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" надав Успенський собор в користування ПЦУ лише одноразово. Поки що подальша доля двох храмів Верхньої лаври невідома. 

 

Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
УПЦ КП нагородила військового, а потім анулювала медаль, дізнавшись, що він гей УПЦ КП нагородила військового, а потім анулювала медаль, дізнавшись, що він гей
Лише близько 600 українських церков покинули Московський патріархат з початку війни, – Опендатабот Лише близько 600 українських церков покинули Московський патріархат з початку війни, – Опендатабот
Онуфрій казав: Онуфрій казав: "Саша, мені повідомили в Москві, що ніякого Томосу не буде", – митрополит ПЦУ Драбинко