USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Києво-Печерська лавра переходить на новоюліанський календар

Лавра почне використовувати новий юліанський календар із 15 листопада
Києво-Печерська лавра
Києво-Печерська лавра
Джерело: відкриті джерела

Києво-Печерська лавра вирішила перейти на юліанський календар після того, як це зробила Православна церква України, повідомив виконувач обов'язків намісника Лаври архімандрит Авраамій.

Лавра почне використовувати новий юліанський календар із 15 листопада, коли починається Різдвяний піст.

Наставник лаври зазначив, що такий перехід вирішили здійснити на численні прохання парафіян Лаври та з благословення предстоятеля ВТО митрополита Епіфанія.

Новий церковний календар

Помісний собор ПЦУ, що відбувся у Софії Київській, схвалив перехід на новоюліанський календар з нового церковного року, що розпочався 1 вересня.

Митрополит Епіфаній тоді зазначив, що впровадженням новоюліанського календаря ПЦУ узгодила календар свят із державою, тож церква святкуватиме Покрову 1 жовтня та Різдво 25 грудня. Інші свята, за його словами, надалі будуть поступово адаптовуватися й переноситися.

Проте затвердження Православної церквою України новоюліанського календаря не вплине на дату святкування Великодня, оскільки православний та католицький світи мають різні Пасхалії.

Читайте також:
"Не я б'ю, верба б'є...": Коли святкуємо цьогоріч Вербну неділю та що варто знати про свято
Папа Римський закликав Папа Римський закликав "Україну підняти білий прапор під час переговорів з РФ": Ватикан пояснив слова понтифіка
Не Не "Масляная", а українська Масниця. Традиції останнього тижня перед Великим постом
Свято прав і тюльпанів: Як відзначають Міжнародний день прав жінок в Україні та чому цей день важливий? Свято прав і тюльпанів: Як відзначають Міжнародний день прав жінок в Україні та чому цей день важливий?