USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Комітет Ради підтримав законопроєкти про заборону УПЦ МП: Лаври планують передати ПЦУ

Рада планує заборонити діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих з Росією, зокрема, — УПЦ МП
УПЦ МП
Джерело: відкриті джерела

Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики рекомендував ухвалити законопроєкт, який забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із росією. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Нардеп Микола Княжицький пояснив, що комітет підтримав три законопроєкти — про заборону російської православної церкви та підлеглих їй структур; звернення Верховної Ради до Кабінету міністрів про передачу в безоплатне користування Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній церкві України; спрощення переходу з УПЦ МП до ПЦУ.

Що відбувається в Україні з УПЦ МП?

В останні тижні Служба безпеки України провела низку обшуків в установах Української Православної Церкви Московського патріархату по всій країні. Результати обшуків подекуди шокували, проте не особливо дивували суспільство. Фактично в кожній з установ була знайдена антиукраїнська література, мільйони готівки а також підтвердження роботи священнослужителів на Росію. Також, як виявилось, священики укривали у себе підозрілих осіб з паспортами країни - окупанта.

Які насправді реалії щодо "закриття" УПЦ МП?

Експерти кажуть про два варіанти:

▶️ Саморозпуск релігійної організації, як, наприклад, у ситуації з ОПЗЖ (цей варіант дуже малоймовірний).
▶️ Рішення суду, який доведе, що діяльність цієї організації є антидержавною, розпалює ворожнечу, ненависть, шкодить здоров'ю людей, загрожує національній безпеці.

Треба розуміти, що за шаленої підтримки серед вірян цієї церкви такі суди можуть тривати роками і не мати значущого успіху.

У підсумку: Перспективи заборони УПЦ МП є, але потрібно серйозно попрацювати всім учасникам цього процесу.

Читайте також:
СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
"Під прикриттям" УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні: Викрито агентурну мережу ФСБ
Папа Римський закликав Папа Римський закликав "Україну підняти білий прапор під час переговорів з РФ": Ватикан пояснив слова понтифіка