USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Сумщині внаслідок ворожого обстрілу загинули батько й син

Люди бігли в укриття й не добігли п'ять метрів
обстріли Сумщина
Обстріли на Сумщині, весна 2023 р.
Джерело: Укрінформ

Росіяни вдень 18 червня обстріляли з артилерії Білопілля Сумської області. Внаслідок цього загинули батько та син, повідомили в пресслужбі Сумської ОВА.

"Буквально в трьох метрах від них прилетів снаряд – вони просто бігли в укриття й не добігли п'ять метрів. Батько на місці загинув, дитину не встигли довезти до лікарні, померла на руках", – розповів міський голова Білопілля Юрій Зарко.

За словами посадовця, це сталося близько 16:20.

Надвечір стало відомо, що у результаті обстрілу загинув оперуповноважений сектора кримінальної поліції відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського райуправління поліції старший лейтенант поліції Роман Бабенко та його 4-річний син.

Ситуація в регіоні

Протягом дня 17 червня росіяни здійснили 21 обстріл громад прикордоння Сумщини. Зафіксовано 119 вибухів. Обстрілів зазнали 10 громад області. Були пошкодження інфраструктури.

Вночі та вранці 18 червня окупанти здійснили 12 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 59 вибухів. Під російським вогнем опинилися 6 громад. Був пошкоджений приватний будинок.

За травень збільшилася інтенсивність обстрілів

У Сумській ОВА констатують: за останній місяць ворог здійснив 439 обстрілів. Так, лише за тиждень (період з 8 травня 2023 року по 16 травня 2023 року) російські війська загалом з артилерійських та мінометних установок 110 разів обстріляли Сумщину. За останній тиждень обстрілам піддавалися Білопільська громада – 19 разів, Зноб-Новгородська – 10 разів, Юнаківська – 7 разів, Есманська, Шалигинська та Новослобідська громади – по 5 разів.

"Під ворожим вогнем (17 травня, – ред.) опинилися ще дві громади Сумщини. 14 вибухів пролунало у прикордонних населених пунктах Білопільської громади. Обстрілів зазнала сьогодні й Зноб-Новгородська громада. Зафіксовано артобстріл та обстріл з РСЗВ", – додали в ОВА.

Відзначимо, нещодавно з Польщі до України надійшло близько 1,5 тисячі тонн обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури. Серед наданого устаткування – генератори, трансформатори, ізолятори, залізобетонні опори, електричний кабель, а також системи аварійного живлення, роз’єднувачі та інші матеріали, необхідні для проведення ремонтних робіт.

Новини за темою: Сергій Гайдай: На початку повномасштабної війни у росіян була необмежена кількість снарядів проти 12 наших
Читайте також:
У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами
Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану