USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб

Зокрема, ворог ущільнює мінно-вибухові загородження вздовж держкордону України
Колючий дріт
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Ворог нарощує військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначається, що зокрема на Сіверському напрямку противник нарощує військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

Також росіяни обстрілюють населені пункти з території РФ та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

"Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Карповичі, Прогрес Чернігівської області; Чернацьке, Яструбщина, Уланове Сумської області", - додали у Генштабі.

Більше про ситуацію на фронті

За даними Генштабу, загалом протягом доби було зафіксовано 91 бойове зіткнення.

Ворог завдав 6 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 92 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили 10 атак. Ще 6 – на Лиманському. 17 атак було відбито на Бахмутському напрямку та 22 – на Авдіївському.

"Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 зенітно-ракетному комплексу, 1 радіолокаційній станції та 17 районах зосередження особового складу противника", - зазначили у Генштабі.

Ворожі ДРГ на Сумщині

Нагадаємо, що наприкінці березня російські диверсанти хотіли прорватися у районі селища Стара Гута, що на Сумщині. Тоді українські підрозділи зупинили цю спробу.

Також тоді повідомлялося, що селище протягом доби зазнавало артилерійських та мінометних обстрілів з боку загарбників.

Також додамо, що на початку травня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявляв, що росіяни дійсно мають план взяття Харкова чи Сум. Він зазначав, що наразі невідомо, чи здатні окупанти його реалізувати, маючи наявні сили.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"